'BEŞİNCİ ULUSLARARASI UYGULAMALI MATEMATİK VE MÜHENDİSLİK BİLİMİ' SEMPOZYUMU DÜZENLENİYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Moulay Ismail Üniversitesi ve Uluslararası Final Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 'Beşinci Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Mühendislik Bilimi' Sempozyumu, 01-03 Temmuz 2020 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yapılacak.

'BEŞİNCİ ULUSLARARASI UYGULAMALI MATEMATİK VE MÜHENDİSLİK BİLİMİ' SEMPOZYUMU DÜZENLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Bulut sempozyumla ilgili şu bilgileri verdi: “Fırat Üniversitesi Matematik Bölümü olarak 1991 yılında 1.Türk Dünyası Matematik Sempozyumunu, 2003 yılında 1’inci Geometri Sempozyumunu, 2011-2013 yılları arasında 1,2,3. Öğrenci Çalıştayını, 2016 yılında Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Sempozyumunu, 2017- 2018- 2019 yıllarında da Uluslararası Uygulamalı Matematik ve Mühendislik sempozyumlarını düzenledik. 2020 yılında da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte büyük bir sempozyuma daha hazırlanıyoruz. 01-03 Temmuz 2020 tarihlerinde Van’da düzenlenecek olan sempozyumda, son yıllarda yapılan yenilikler ve gelişmeler tartışılacak. Bu sempozyuma ABD, İtalya, Ispanya, Romanya, Güney Amerika, Kuveyt, Almanya, İngiltere, Portekiz, Fransa, Fas, Kamerun, Mısır, Pakistan, İran, Çin, Tunus, Hindistan, Azerbeycan, New Delhi, Irak, Nijerya ve diğer ülkelerden birçok yabancı bilim insanı katılarak çeşitli bildiriler sunacak. Sempozyumda sunulan bildirilerin çoğu Uluslararası (SCI ve ULAKBİM) dergisinde yayınlanacak.

Sempozyumun düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile Moulay Ismail Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Sahbi’ye ve sempozyum organize komitesi üyelerine teşekkür ederim” dedi.