SAMİMİ İTİRAF

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 18 YILDA HER ALANDA TARİHİ HİZMETLERE İMZA ATTIKLARINI AMA EĞİTİM VE KÜLTÜRDE ARZU ETTİKLERİ İLERLEMEYİ SAĞLAYAMADIKLARINI, EĞİTİMİN BATI MERKEZLİ POPÜLER KÜLTÜR ÜRÜNLERİ VE SAPKIN AKIM HEZEYANLARIYLA DOLDURULDUĞUNU, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ AİLEDEN BAŞLAYARAK EVLATLARIMIZI HAKKIYLA YETİŞTİRMEK ADINA DEĞİŞTİRMENİN ŞART OLDUĞUNU İFADE EDEREK ÖNEMLİ BİR GERÇEĞİ HEM KABUL HEM DE SAMİMİYETLE İTİRAF ETMESİ, BU KONULARDA YAPILACAK YENİ ÇALIŞMALARIN DA MÜJDESİ OLDU

SAMİMİ İTİRAF
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

18 yılık hükümetleri döneminde birçok başarıya imza attıklarını ancak başta eğitim, kültür ve aile konusunda başarısız olduklarını ifade ve itiraf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çıkışı;  hem eğitim, hem kültür hem de İstanbul sözleşmesiyle ciddi yara alan aile konusunda yeni adımlar atılacağının müjdesi olarak yorumlandı.

Dünyada sosyoloji ilminin kurucusu olarak kabul edilen İbn Haldun’un adını taşıyan üniversitenin faaliyete başlamasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen önemli bir misyonu ifa ettiğini belirten Erdoğan, üniversitenin büyümesi ve gelişmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

KÖKLERİMİZİ DIŞLADIK

Geçmişi anlamadan geleceği kavramanın mümkün olmadığını, olayları siyasi ve ekonomik taraflarını bir tarafa bırakarak sadece ilmi yönünden bakılacak olunursa Batının tüm ilhamını bizim köklerimizden aldığını ifade eden Erdoğan, biz ise köklerimizi dışlayarak iki asırdır kendimize yol ve yön bulmaya çalışıyoruz. Fikri bir buhranın içinde bulunuyoruz ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM VE KÜLTÜRDE BAŞARISIZ OLDUK

Hükümet olmakla muktedir olmak,  muktedir olmakla iktidar olmak arasındaki farkı çok iyi bildiklerini ifade eden Erdoğan, gerçek iktidarın fikri iktidar olduğunu söyledi.

Fikri iktidar olmanın zor ve zahmetli bir süreç olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu konuda kendimi biraz mahzun hissediyorum. 18 yılda her alanda tarihi hizmetlere imza attığımızı ama eğitim, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum.”

MEDYA BİZİ YANSITMIYOR

 Genç bir nüfusa sahip olmamıza rağmen medeniyet tasavvurumuzu hayata geçiremediğimizi ifade eden Erdoğan, “Medyamız en modern altyapıya sahip ama bizim sesimizi, nefesimizi yansıtmıyor. En haklı olduğumuz konularda bile dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Fikri iktidarımızı hala tesis edemediğimiz kanaatindeyim. Hiç kimsenin bu arayıştan rahatsız olmaması gerekir. Bu arayışa herkesin katkı sağlamasını özellikle bekliyoruz. Fikri iktidarı siyasi kadrolar değil, bilim, sanat ve hikmet insanları inşa eder.” İfadelerini kullandı.

 

TOPYEKÜN BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM REFORMU

Medyanın etkisi ile aile dâhil, geleneksel eğitim öğretim yapılarının gücü azalırken yerine daha iyisinin konulamadığını itiraf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “eğitimin batı merkezli popüler kültür ürünleri ile veya sapkın akım hezeyanları ile doldurulduğunu, önümüzdeki dönemi aileden başlayarak evlatlarımızı hakkıyla yetiştirmek adına değiştirmek şarttır. Bu değişim topyekûn bir eğitim öğretim reformunu gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK KAYBIMIZ BATI TAKLİTÇİLİĞİ

Siyasi bağımsızlığın da, ekonomik bağımsızlığın da temelinde fikri bağımsızlık yattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: “Ülkemizin bu süreçteki tartışmalarının merkezinde hep geleceğimizi nerede arayacağımız sorusu yatmıştır. Rönesans ile atak yapan Batı dünyasının hak tanımadan yükselen gücü, bu sorunun sağlıklı olarak tartışılmamasına neden olmuştur. En bayağısından Batı taklitçiliği, Cumhuriyetimizin en büyük kaybıdır. Türkiye'nin siyasi, ekonomik, askeri olarak yeniden kendine güvenini kazandığı şu son dönem bu tür tartışmaların daha adil şartlarda yürümesine de imkân sağlamıştır.

 

"EĞİTİMİ İHMAL ETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim politikalarının öteden beri yanlışlığına dikkat çekti ve bu konudaki reform çağrısını şu sözlerle yaptı: "Ülkemizin geçmişten bugüne eğitim öğretim sistemi çocuklarımıza maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur. Eğitim kısmı ihmal edilmiştir.”