SAĞDUYU İLE HAREKET EDİLMELİ

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NDAN ŞEHRE DEĞER KATACAK YENİ PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLEYEN VATANDAŞLAR, ORDUEVİ KAVŞAĞININ YIKILMASI TARTIŞMASINI ANLAMSIZ  VE ZAMANSIZ BULUYOR

SAĞDUYU İLE HAREKET EDİLMELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimlerine vizyon projeleriyle giren ve halktan büyük teveccüh görerek Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları’nın şehri  daha ilerilere taşıyacak projeleri hayata geçirmesi için yoğunlaşması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, ilk icraatın yıkmak değil yapmak eylemi üzerine kurulmasının hem belediyecilik imajı hem de siyasi yansımaları açısından daha doğru olacağını belirtiyorlar.

GEREKSİZ BİR TARTIŞMA

Elazığ’ın çözüm bekleyen onlarca sorunu ve bunların hayata geçirilmesi için atılması gereken adımlar varken nereden çıktığı ve ne maksatla ortaya atıldığı belli olmayan Orduevi kavşağının yıkılması tartışması bir anda şehir gündemine oturdu.

Şehir içindeki trafik yoğunluğunu çözmeye yönelik geçmiş yıllarda yapılan ve bu amaca hizmet etmesi sebebiyle sürücüler tarafından takdir edilen kavşağın yıkılması tartışmalarına her kesimden farklı yorumlar geldi.

 

MANTIK DEVRE DIŞI MI?

Bölgedeki trafik keşmekeşini sona erdiren bu kavşağın yıkılmasını şiddetle isteyen kesimlerin ortak kanaati estetik açıdan tartışılıyor olması. Birçok ana cadde ve sokağın kesiştiği ancak eski imar planına göre yapılaşmalar sebebiyle tüm teknik alternatiflerin dikkate alınarak çizilen projenin amacına uygun çalıştığı ve bu bölgenin trafik sorununu çözdüğüne dikkat çeken vatandaşlar, bu projenin şehrin geleceği düşünülerek inşa edildiği ifade ediyorlar.

Yıkımı şiddetle talep eden kesimlerden önemli bir kısmının o bölgede esnaflık yapan kişiler olduğunu belirten vatandaşlar,kısa süreli mağduriyetlerin yaşandığını ifade ederek,’’Elazığ’ın önemli bir sorununu çözmek için yapılmış bir hizmeti de görmezden gelmek çok yanlış.’’dedi.

HER SORUN BİTTİ YIKIM MI KALDI ?

Yöneticilerin şehrin genelini ilgilendiren ve birçok sorunun giderilmesine sebep olan ve gelecekte daha büyük problem olmaması için on yıllar sonrasına da hitap edecek projeleri  şehre yansıtmaları gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu düşünce ile hayata geçirilmiş projeleri yıkmak yerine sayısının artırılmasının daha doğru olacağını belirtiyorlar.

 

ANKET NE KADAR GÜVENİLİR?

Orduevi katlı kavşağının yıkılıp yıkılmaması yönünde gerçekleştirilen oylamanın da oldukça amatörce olduğunu ifade eden vatandaşlar,’’Sandıklar, kavşaktan dolayı mağdur olduklarını ifade eden Mahalleli  ve esnafların bulunduğu yere konulmuştur.Kimlerin kaç defa oy kullanıp kullanmadığı bilinmiyor.Bu nedenle sandıktan  “Yıkılsın” görüşünden farklı bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz.’’diye ifade etti.

YENİ PROJELERE YOĞUNLAŞILMALI

Elazığ’ın ve Başkan Şerifoğulları’nın yapımı tamamlanmış ve amacına hizmet ederek bölgedeki trafik sorununu çözmüş bir projeyi yıkmak yerine yine şehrin birçok sorununa çözüm olacak yeni projelere zaman ayırmasının ve bunlara yoğunlaşmasının daha doğru olacağını belirten vatandaşlar,’’Bu tür tartışmaların gereksiz olduğunu düşünüyoruz.Tamamlanmış ve hizmet veren bir projenin yıkılmasını doğru bulmuyoruz.Bu konunun   sağduyulu ve mantıklı bakılarak çözülmesini bekliyoruz.’’dedi.

Şehrin enerjisini negatif düşüncelerle öldürmek yerine pozitif düşüncelerin hâkim olduğu, gerçek ihtiyaçlara yoğunlaşmış, kabuğunu kıran ve birçok alanda başka şehirlerle yarışan bir Elazığ gündeminin hem kamu kurumlarının hem de her bir Elazığlının da gündemi olması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, geleceğe bakarak ve geleceği kurgulayarak hareket edilmesinin çok daha doğru ve isabetli olacağını ifade ediyorlar.