Rek­tör De­mir­dağ, Fırat Hav­za­sı Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti'ni Zi­ya­ret Etti

Nisa Yıl­maz/ Fırat Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Kut­bed­din De­mir­dağ, Fırat Hav­za­sı Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti'ni zi­ya­ret etti.

Rek­tör De­mir­dağ, Fırat Hav­za­sı Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti'ni Zi­ya­ret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 Ocak Ga­ze­te­ci­ler Günü için dü­zen­le­nen prog­ra­ma ka­tı­la­ma­dı­ğı­nı sile ge­ti­ren Rek­tör Prof. Dr. De­mir­dağ, Fırat Hav­za­sı Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti (FHGC) zi­ya­re­tin­de yap­mış ol­du­ğu ko­nuş­ma­da şun­la­rı kay­det­ti: “Hiz­met sü­re­miz bo­yun­ca uyum­lu bir şe­kil­de ça­lı­şı­yor­duk, bun­dan sonra da ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Fırat Hav­za­sı Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti, böl­ge­sel en eski ce­mi­yet­ler­den biri. İlk ku­rul­du­ğu gün­den beri hem ye­rel­de hem de ulu­sal dü­zey­de ken­din­den söz et­ti­ri­yor. Özel­lik­le ili­mi­zin her yö­nüy­le ge­liş­me­sin­de ciddi bir kat­kı­sı var. Görev sü­re­miz bo­yun­ca da bunu his­set­tik. Tabi doğ­ru­la­rı söy­le­mek her zaman gö­re­vi­miz, bun­la­rı söy­ler­ken de usu­lü­ne uygun bir şe­kil­de doğ­ru­la­rı gös­te­re­rek, yan­lış­lı­ğı ifade etmek lazım. Bu ko­nu­da da tek­rar siz­le­re te­şek­kür edi­yo­rum. Biz yö­ne­ti­ci­le­rin yap­tı­ğı ha­ta­lar ve ek­sik­lik­ler ola­bi­lir ama zaman zaman siz de­ğer­li basın men­su­bu ar­ka­daş­la­rı­mı­zın dost soh­bet­le­rin­de, basın yo­luy­la ya da te­le­fon­la uygun şe­kil­de uya­rı­la­rı­nı gayet makul kar­şı­lı­yo­ruz. Ol­ma­sı ge­re­ken de bu ama mühim olan bir­bi­ri­mi­ze yar­dım­cı olmak, mo­ti­ve etmek. Do­la­yı­sıy­la 10 Ocak Ga­ze­te­ci­ler Günü mü­na­se­be­tiy­le dü­zen­le­nen tö­ren­de bu­lu­na­ma­dım. İnşal­lah bir son­ra­ki­ne be­ra­ber ola­ca­ğız.

Yerel ga­ze­te­ler her sabah in­ce­le­rim. Mem­le­ket­te gö­zü­müz­den kaçan olay­lar hak­kın­da bilgi sa­hi­bi olmak hem de siz de­ğer­li basın men­su­bu ar­ka­daş­la­rı­mı­zın özel­lik­le de bizi il­gi­len­di­ren köşe ya­zı­la­rı ve ha­ber­le­ri in­ce­li­yo­ruz. Ön­ce­lik, va­tan­da­şın her yö­nüy­le en rahat se­si­ni du­yu­ra­bi­le­ce­ği ve et­ki­li ola­bi­le­ce­ği yer ya­zı­lı ve gör­sel ba­sın­dır.”

Fırat Hav­za­sı Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ahmet Top­rak ise Rek­tör De­mir­dağ’ın zi­ya­ret­le­ri­ni kabul ede­rek şun­la­rı söy­le­di: “ Yerel basın ko­nu­sun­da biz­le­re des­tek ver­di­niz, hep ya­nı­mız­da ol­du­nuz. Gör­sel ve ya­zı­lı ba­sı­nın güçlü ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Va­tan­da­şın en rahat ula­şa­ca­ğı yer ba­sın­dır. Ba­sı­nın daha güçlü ola­bil­me­si için çok oku­yu­cu­ya ulaş­ma­sı lazım. Oku­yu­cu­nun des­tek­le­me­si lazım. Te­le­viz­yon­la­rın iz­len­me­si lazım, ga­ze­te­le­rin sa­tıl­ma­sı lazım. Bu açı­dan size te­şek­kür edi­yo­ruz. Ga­ze­te­le­ri­mi­zi alıp, ku­ru­la ve has­ta­ne­ye da­ğı­tı­yor­su­nuz.”