Ramazan 15. gün menüsü

Ramazan ayının 15. gününde birbirinden lezzetli, hafif ve yapımı bir o kadar kolay tarifler ramazan sofrasında yerini alıyor.

Ramazan 15. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Misket Köfteli Terbiyeli Çorba

Malzemeler:

200 gr kıyma

1 küçük rendelenmiş soğan

Tuz, Karabiber

Birbirlerine yapışmaması için un

Meyanesi için;

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı dolusu un

1 yumurta

Sos için:

1 yemek kaşığı tereyağ

2 tatlı kaşığı nane

Yapılış: Kıyma, soğan tuz ve karabiberi karıştırarak yoğurulur. Küçük parçalar alınarak yuvarlanır. Un serpilmiş tepsinin üzerine koyulur. Sallanarak her yerinin un ile kaplandığından emin olunur. Tencereye su eklenerek kaynamaya bırakılır. Meyanesi için yoğurt, yumurta ve unu iyice hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Suyu kaynayınca sudan bir ve ya iki kepçe kadar meyanesine eklenir.

İyice karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş kaynamış suyun içine meyane dökülür ve karıştırmaya devam edilir. Çorba kaynamaya başlayınca misket köfteler ve tuzu eklenir. Çorba piştikten sonra tereyağ ve nane bir tavada kızdırılarak çorbanın üstüne eklenir.

Zeytinyağlı Yeşil Fasülye

Malzemeler:

1 kilo fasulye

2 adet domates

1 tane orta boy soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ-su

1 küp şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılış: Öncelikle fasulyeler temizlenip uzunluğunu zevkimize göre ayarlayıp kesiliyor. Uzun ölünce hem lezzetli hem de görsel olarak daha güzel domateslerin kabuklarını soyulup, küp küp doğranır.

Aynı şekilde soğanı da küp küp doğruyoruz tenceremizin içine fasulyeyi koyup ortasını açılıyor. Adeta havuz gibi olacak ortaya soğan ve domatesler de eklenip üzerine tuz, şekeri yağı ve suyu eklenip pişirmek için ocağa alınır. Fasulye pişip, suyu çekilene kadar beklenir. Fasulye piştikten sonra borcama ya da sunum tabağına konup soğumasını beklenir, soğuduktan sonra servis edilir.

Mozaik Pasta

Malzemeler:

300 gr petibör bisküvi

100 gr eritilmiş margarin ya da tereyağı

1 adet yumurta (isteğe bağlı)

Yarım bardağı süt - toz şeker

1 paket kakao

Süslemek için

Hindistan cevizi ya da benmari eritilmiş çikolata

Yapılış: Bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalanır. Eritilmiş tereyağı, süt, yumurta, şeker ve kakao bir kapta güzelce karıştırılır. Daha sonra bu karışım bisküvi parçalarının üzerine dökülür. İsteğe göre içine fındık, ceviz de eklenebilir. Daha sonra malzemeler birleştirilip elle rulo şekli verilir. Son olarak hindistan cevizine bulanır ve poşete sarılır. Servis öncesi çikolataBuzlukta 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.