Çölyak Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Kübra Kabukçu: Elazığ Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği ev sahipliğinde Türkiye geneli faaliyet gösteren Çölyak Dernek Başkanları Elazığ'da bir araya geldi.

Çölyak Dernek Başkanları Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı illerde faaliyet gösteren Çölyak dernek başkanları ve çölyak hastalarının yakından tanıdığı Vahdet Yanık’ın katılımı ile yapılan çalıştayda çölyak hastalığının zorlukları ile mücadele noktasında önemli kararlar alındı.

Çalıştayda tüm dernek başkanlarının yer aldığı ortak kararlar ile şu çalışmaların önümüzdeki günlerde sırası ile yapılmasına karar verildi.

1-Türkiye geneli faaliyet gösteren Çölyak Dernekleri bir çatı altında Federasyon unvanı ile toplanıp ortak hareket etmeli

2-Çölyak ile ilgili sorun-görüş ve öneriler Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp aktarmak için çalışma yürütülecek.

3-Her dernek kendi şehrinde bulunan yerel yönetimler ile iletişime geçerek kendi şehrinde fırın açmak için çalışma yürütecek.

4-Gulitensiz ürünlerin fiyatının Avrupa’da olduğu gibi gulitenli ürünler ile aynı fiyatta satılması için çalışma yürütmek.