PALU'DA SEPTİOĞLU RÜZGÂRI

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ İL VE İLÇELERDE FARKLI BİR HEYECAN VARKEN ELAZIĞ SİYASETİ PALU İLÇESİNE KİLİTLENMİŞ DURUMDA.

PALU'DA SEPTİOĞLU RÜZGÂRI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala heyecan dorukta. Elazığ genelinde seçimler öncesi tatlı bir yarış yaşanırken sonuçları en çok merak edilen ilçe ise her zamanki gibi Palu oluyor.

GENEL İLE YERELİ AYIRAN İLÇE

Palu seçmeni, geçmişten bugüne genel seçimler ile yerel seçimler konusunda hiç değişmeyen ve genel kabul gören bir tavır ortaya koyuyor. Palu halkı genel seçimlerde geçmişte Ak Parti'nin kuruluşundan önce Milli Görüş partilerine, Ak Parti’den sonra da Recep Tayyip Erdoğan’a en üst düzeyde destek veren bir ilçe konumunda.

AK PARTİ'YE DESTEKTE ÖDÜLLÜ İLÇE

Palu, geçmiş yıllarda yapılan seçimler de Ak Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a en üst seviyede destek veren ve bu özelliği ile de ülke çapında Ak Parti’ye en yüksek oy veren ilçe sıfatıyla birçok ödül kazanan bir ilçe.

Palu ilçesinin bu özelliğini bile Cumhurbaşkanı Erdoğan da Elazığ’a her gelişlerinde hem konuşmalarında hem de girdiği diyaloglarla Palu’ya özel bir önem veriyor ve Paluluları onure ediyor.

AMA YEREL BAŞKA…

Palu’nun kayıtsız şartsız Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği sınırsız destek yerel seçimler söz konusu olunca değişiyor. Palu, genel seçim ve referandum seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevmek ve bağrına basmakla birlikte yerel seçimlerde partilerin tercihlerine dikkat kesiliyor. Partilerin adaylarının halk nezdindeki karşılığı ve gönüllerde olması oy tercihlerinde çok önemli.

KİM ADAY OLSA TARTIŞILIYOR

Palu’da hangi parti kimi aday gösterirse önce bir tepki doğuyor. Bazı partiler ve adaylar zaman içinde bu tepkileri gidermekle kalmıyor ve güçlü bir rüzgâr yakalayabiliyor. Bu konuda en çok sıkıntı çeken partilerin başında ise Ak Parti geliyor. Ak Parti geçmiş dönemlerde iki kez Sait Dağoğlu ile seçim kazanırken 2009 yılında Saadet Partisi’nden aday olan Muhammet Septioğlu’na kaptırdı.

SEPTİOĞLU RÜZGÂRI

Pazar günü yapılacak seçimlerde ise gözler  MHP’den aday olan Muhammet Septioğlu’nun üzerinde. Ak Parti adayı Efrayim Ünalan ise yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyor.

Geçmiş belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelerin  yanında halkla kurduğu sağlıklı iletişim ile adından söz ettiren Muhammet Septioğlu, sadece kendi partisi ve taraftarlarından değil, Ak Parti’nin küskün ve kırgınlarından da büyük takdir topluyor.