ORCİK GÖLGEDE KALMASIN 

ÜNLÜ SANATÇILARIN SAHNE ALACAĞI ORCİK VE BAĞBOZUMU FESTİVALİ İLE MARKALAŞMA SÜRECİNE KATKI SUNMAYI HEDEFLEYEN ELAZIĞ'IN,  BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMESİ GEREKİYOR

ORCİK GÖLGEDE KALMASIN 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Milletvekili Tolga Ağar’ın öncülüğünde ve il yöneticilerinin de  desteği ile  önümüzdeki hafta sonu yapılması planlanan 13. Orcik ve Bağbozumu Festivali’nde sayılı günler kala heyecan doruğa çıkmış durumda.

Şehrimizin “yenilebilir enerji” diye öne çıkarmaya çalıştığı ve markalaşma sürecine katkı sağlamak üzere ünlü sanatçıların da konser vermesiyle düzenlenecek   festivalin amacına uygun olması amacıyla tanıtım unsurunun tüm argümanları ile kullanılması  gerekiyor.

PLANLAMA MÜKEMMEL

Bu yıl 13. düzenlenecek Orcik Festivalinin yetkin ve profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken vatandaşlar, etkinliğin salt konser ve eğlence boyutunda kalmayıp öne çıkarmaya çalıştığımız orciğin tanıtılmasının esas olduğuna vurgu yapıyorlar.

Organizasyonu gerçekleştiren firmanın ülkemizin en seçkin ve uluslararası etkinlikleri yapan deneyimli bir kadroya sahip olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, konser için teklif götürülen Funda Arar ile Yıldız Tilbe’nin çok iyi düşünülmüş ve planlanmış bir düşünce olduğunu ifade ederek, bu iki ünlü sanatçının vereceği konser  ile şehrimizin ve orciğin tüm özelliklerinin ulusal medyada  geniş olarak yer alacağını ifade ediyorlar.

 

TEPKİLER ANLAMSIZ

Festivalde konser verecek isimler üzerinden etkinliği küçük düşürmeye çalışan az sayıdaki STK’nın şehirde bir karşılığının olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, kendi yaptıkları programlara 30 kişiyi çekemeyen bu oluşumların, on binleri ve ulusal tv kanalları aracılığı ile milyonları şehrimize ve orciğe dikkat çekecek bir festivale karşı durmalarının milli ve manevi bir duruş kisvesine büründürülmüş öne çıkma gayreti olduğunu ifade ediyorlar.

 

SAYILARI ÇOK ETKİLERİ YOK

Öne çıkma  ve bir yerlere gelme  derdinin dışında hiçbir katkısı ve insanlarda olumlu bir karşılığı olmayan, İslami ilkeleri ve hassasiyetleri,  kendi çıkarları ve menfaatleri söz konusu olduğunda görmezden gelip bayan sanatçıların konserine tepki gösteren STK’lara ve onların yöneticilerine seslenen vatandaşlar, bu oluşumların önce toplum içerisinde kendilerine bakışı bir sorgulamalarını öneriyorlar.

Birkaç istisnası hariç İslami ilkeleri ve hassasiyetleri kullandığı hemşerilerimizin manevi duygularını istismar eden ancak son yıllarda bunu da yapamayan bazı vakıf ve derneklerin faaliyetlerinin kapsamının 50 kişiyi geçmeyen kısır ve karşılıksız faaliyetler olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu konuda STK’ların aynaya bakarak kendilerini toplum nezdinde bir test’e tutmasının faydalı olacağını ifade ediyorlar.

Sayıları çok olsa da ne şehre, nede insanlığa herhangi bir katkısı olmayan, tek amaçlarının bu oluşumları kullanarak bir yerlere gelmek  olan bazı başkanların ve toplumdaki karşılığı sıfır olan STK’ların özüne ve kuruluş amaçlarına dönerek çalışma yapmalarının doğru olacağına dikkat çeken vatandaşlar, eğer bu durum düzelmezse toplumun gözünde hepten silineceklerini ifade ediyorlar.

 

MARKALAŞMA İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Hafta sonu gerçekleştirilecek festivalin konserler ile gündeme  taşınmasının önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, ülkenin gözünün Elazığ’a çevrildiği bu günlerde orciğin markalaşması için akademik ve pazarlama teknikleri konularında da paneller düzenlenmeli, üreticilerin sorunlarının gündeme geldiği, “markalaşmada nerede tıkanıyoruz ya da neyi eksik yapıyoruz” konusunda tüm tarafların ve profesyonel tanıtım uzmanlarının görüşleri gündeme getirilmelidir.