OKULLAR YETİŞECEK Mİ?

31 AĞUSTOS'TA TELAFİ EĞİTİMLERİNE MUHTEMELEN DE EYLÜLÜN SON HAFTASI NORMAL EĞİTİME BAŞLAYACAK OKULLARIMIZIN EKSİKLERİ İLE YIKIMI YAPILAN OKULLARIN YAPIMININ HALA BAŞLAMAMIŞ OLMASI VELİLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

OKULLAR YETİŞECEK Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi sonrası yıkılan ve ağır hasar gören okul sayılarının çokluğu sebebiyle tatil edilen, ardından Covid 19 salgını sebebiyle ülke genelindeki tüm okulların tatil edilip sezonun kapatılmasıyla birlikte öğrenciler evlerinde eğitim görerek eğitim öğretim yılını tamamladılar.

31 Ağustos tarihinde tüm okullarda 3 hafta sürecek telafi eğitiminin başlayacak olması, ardından da yeni eğitim öğretim dönemine geçilecek olması ilimizde yıkılan ancak yerine yenisi hala yapılmayan okulları gündeme getirdi.

YENİSİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Deprem sürecinde ilimize olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da 10 okulun yıkılacağını açıklamıştı.  İlk etapta Elazığ Ortaokulu yıkılırken Mustafa Kemal Ortaokulu’nun yıkım çalışması durdurulmuştu.

İlerleyen günlerde ise Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Elazığ Lisesi,  Hulusi Sayın Lisesi, Elazığ Meslek Lisesi Alacakaya İlkokulu yıkılmıştı.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yeri kent meydanı olarak düzenleneceği, bu okulun öğrencilerinin ise eski Devlet Hastanesi binasına nakledileceği açıklanmıştı.

Deprem sonrası evi yıkılan vatandaşlara barınma hizmeti veren eski Devlet Hastanesinin bu görevinin ardından okul planıyla tadilat ve tamirat çalışmasının henüz başlamadığı ifade ediliyor.

Yıkımı gerçekleştirilen ve geçmişte farklı okullarla eşleştirilerek ikili eğitime geçilerek eğitim ve öğretim hayatına devam eden Hulusi Sayın Lisesi, Elazığ Ortaokulu, Elazığ Meslek Lisesi ile Elazığ lisesi öğrencilerini yeni sezonda nasıl bir eğitim beklediği veliler tarafından da merak ediliyor.

İHALESİ YAPILMADI

Yıkımı acilen gerçekleştirilen okulların, aradan 4 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen hala ihalesinin yapılmadığı, ihalelerin TOKİ mi yoksa İl Özel İdaresi tarafından mı yapılacağı hala açıklanmamış olması da bu konuda gözle görülür bir gecikmeyi gündeme getiriyor.

YENİ NORMALDE SINIF MEVCUTLARI NASIL OLACAK?

Uzmanların, pandemi sürecinin ve bazı tedbirlerin daha uzun süre devam edeceğini açıklamalarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fiziki mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyma noktasındaki çağrılarına rağmen, yeni eğitim öğretim yılında sınıf mevcutlarının ne kadar olacağı, aynı sırada kaç kişi oturacağı, masalar arasında mesafe olup olmayacağı, önerilen kurallara uyulması halinde derslik sayısının yeterli olup olmayacağı, milli eğitim müdürlüğünün bu konulardaki eylem planlarının ne olduğu da cevap bekleyen sorular arasında.

İKİLİ EĞİTİME GEÇİLEBİLİR

Salgınla mücadele kapsamında fiziki mesafenin korunması ve sıralar arasında önemli bir mesafe bırakılması yanında okulun genel mevcudunun da koridor, kantin ve okul bahçesinde sıkıntı oluşturabileceği belirten uzmanlar, tekli öğrenim gören okulların ikili eğitime geçmesiyle bu sayının yarıya düşeceği ve salgın ve bulaşma riskini önemli oranda azaltacağını ifade ediyorlar.