REKTÖR ADAYLARI

REKTÖR ADAYLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi’nin mevcut Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’ın görev süresi ağustos ayında sona eriyor. Yeni dönem için rektör adayları da hem öğretim üyeleri, hem siyasiler hem de Külliye’ye etki edecek kanallar üzerindeki çalışmalarına devam ediyorlar.

Bilindiği gibi rektörlük seçimlerinde eski yönetmelik iptal edildi. Öğretim üyeleri arasında herhangi bir oylama yapılmayacak. İki dönem üst üste seçildikten sonra üçüncü dönem aday olamama şartı da kaldırılmış durumda. Bu şartlar altında, mevcut rektör Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ’ın da aday olması önünde herhangi bir engel yok. Ancak Demirdağ yeniden aday olur mu, olsa da önce YÖK ardından da Külliye’den ismi geçerek atanır mı onu zaman gösterecek.

Bu süreçte rektörlük için çalışma yapanların listesi de oldukça kabarık. Hasan Tahsin Fendoğlu, Ergün Yıldırım, Mehmet Çelik, il dışında rektörlüğü düşünen isimler.

Üniversite bünyesinden de birçok isim bu yarışta biz de varız diyor. İşte o isimler: Kutbettin Demirdağ, Erol Keleş,  Saadettin Tanyıldızı,  Bilal Çoban, İbrahim Türkoğlu, Kenan Peker, Mehmet Şekerci, Saadettin Tonbul, Eyüp Bağcı, Fatih Özek, Ahmet Buran, Halil Hasar, Kazım Şahin.

Bu isimlerin dışında da yeni isimlerin çıkacağı biliniyor. Bu tablo içince il dışından aday olanları çok da yabana atmamak gerekiyor. Özellikle Ergün Yıldırım’ın bağlantıları çok güçlü ve referansları sağlam gibi görünüyor. Geçmişte Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığı görevinde bulunma tecrübesi şansını artırıyor.

Fırat Üniversitesi rektörünün atanmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de müdahil olabileceği gibi bir görüş de dillendiriliyor. Ancak bu iddianın gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini şimdiden kestirmek oldukça güç.

Bu atamanın geçmiş dönemlerdeki gibi belirli bir cemaat ve siyasi görüş etrafında yoğunlaşan isimler yerine, daha çok kucaklayıcı ve her kesime eşit mesafede olan isimlerden biri olacağı ifade ediliyor.

Şehrin genel beklentisi ise halka olan yakınlığı, insani değerleri ve iletişim noktasındaki başarısı ile bir hekim üzerinde yoğunlaşıyor.  Hemen her kesimden destek alan ve rektör olması halinde hem üniversiteye hem de şehre önemli kazanımlar sağlayacak bu ismin şansı da oldukça yüksek görünüyor.

Süreci birlikte izleyip göreceğiz.