ÖĞRENCİLERİMİZ MAĞDUR OLMADI

Erkan BAY/Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

ÖĞRENCİLERİMİZ MAĞDUR OLMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,“Elazığ ili genelinde; 435’i resmi 80’i Özel olmak üzere 515 okulda 8.895 öğretmen ve 126.276 öğrencinin 24 Şubat tarihi itibariyle eğitim öğretime başladığını, depremzedelere tahsis edilen 4 okul pansiyonundaki 212 öğrencinin ise yakın pansiyonlara yerleştirildiğini belirtti.

Elazığ ili genelinde; 435’i resmi 80’i Özel olmak üzere 515 okulda 8.895 öğretmen ve 126.276 öğrencinin 24 Şubat tarihi itibariyle eğitim öğretime başladıklarını ifade eden Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Depremde hasar gören 33 okul binamızdaki 11.000 öğrencimiz ilişkilendirildikleri en yakın okullarımızda eğitim öğretime devam edeceklerini, bu öğrencilerin yeni okul binaları hazırlanıncaya kadar ikili eğitim yapacaklarını belirtti.

TÜM OKULLARIMIZA 24 SAAT AÇIK KALMA TALİMATI

Vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bütün çalışmaları yaptıklarını ifade eden Feyzi Gürtürk, “24 Ocak tarihinde ilimizde meydana gelen depremden etkilenen, evleri zarar gören veya evlerine girmek istemeyen vatandaşlarımızın dışarıda mağdur olmamaları için tüm okul müdürleri ve yöneticiler göreve çağrılarak okulların açılması ve kaloriferlerin yakılması talimatı verildiğini, depremin ilk gününden bugüne kadar okullarımızda 65.468 vatandaşımıza barınma hizmeti sağlandığını belirtti.

PANSİYONLARIMIZDA 1408 YATAK, DEPREMZEDELERİMİZE TAHSİS EDİLDİ

Depremde evleri hasar gören vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçları için; Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cemil Meriç Fen Lisesi, Özel Eğitim Meslek Lisesi, Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin pansiyonları ile Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak bildiğimiz Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, devri müdürlüğümüze yapılan Eski Devlet Hastanesi Binasında 265 öğrencimiz ve ailesinin barındığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Vatandaşlarımıza tahsis edilen 4 Okul Pansiyonumuzdaki 212 öğrencimiz yakın pansiyonlara yerleştirildikten sonra bu öğrencilerimizin okullarına ulaşımı Elazığ Belediyesi aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Hasarlı olması nedeniyle boşaltılan liselerimizdeki 236 öğrencilerimiz de yine taşımalı eğitim kapsamında, okullarına ulaştırılacaktır.” dedi.

500 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENİMİZ İLE HEP SAHADA OLDUK

Depremzede vatandaşlar için öğretmenlerin büyük bir fedakârlıkla görev yaptığını ifade eden Gürtürk,“ Depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının belirlenebilmesi için 500 kişilik gönüllü öğretmen havuzu oluşturulmuş, bu öğretmenlerimizden 250’si acilen Valiliğimizin emri ile sahada çalışmaya başlamıştır. 60 Öğretmenimiz Hasar Tespit çalışmalarında vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla okullarımızda (15 Okul Merkezi) görevlendirilerek veri girişi sağlamaya başlamışlardır. Valilik Kriz merkezinde 7 kişi, Milli Eğitim Müdürlüğünde ise 32 personelden oluşan bir ekip kurularak AFAD ve kriz merkezi ile koordinasyon işlerinde görevlendirilmiştir.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Deprem sonrası 28.269 öğrenci ve vatandaşımıza psikolojik destek sağlandığını,  Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK’un talimatı ile Psikososyal Destek çalışmalarının depremin ilk gününde Sayın Bakanında   Elazığ’ı ziyareti ile başlatıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Bakanlığımızdan gelen 35 rehberlik öğretmeni ile birlikte ilimizde görev yapan rehberlik öğretmenlerimizle birlikte 40 ekip kurularak hemen okul, spor salonu, cami ve çadırkent gibi yerlerde barınan öğrencilerimiz ve bunların aileleri için Psikolojik Destek çalışması, oyun terapisi gibi etkinlikler başlatılmıştır. Depremin ilk gününden bugüne kadar 11.251 çocuk ve 17.018 yetişkin olmak üzere 28 bin 269 kişiye Psikolojik destek sağlanmıştır.” diye ifade etti.

37 OKULDA AĞIR VE ORTA HASAR OLUŞMUŞTUR

Deprem sonrası Hasar Tespit komisyonumuzun yaptığı çalışmalar sonucunda ilçelerimiz de dahil Elazığ genelinde 33’ü okul binası 4’ü kurum binası olmak üzere toplam 37 yapımızda ağır ve orta hasar oluştuğu tespit edildiğini, bu binaların tüm eğitim materyalleri ve mefruşatları ile birlikte boşaltıldığını belirten Gürtürk,  “Elazığ genelindeki 33 ağır ve orta hasarlı okulumuzun tüm öğrencileri, bu okullarımıza en yakın olan okullarımızla ilişkilendirilmiş olup, bugün itibari ile hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu çocuklarımız yeni okul binalarında eğitim öğretime başladılar. Öğrencilerimizin ilişkilendirildiği tüm okullarımızda “tam gün” eğitim uygulaması yerine sabahçı ve öğlenci olmak üzere “ikili eğitim” uygulamasına geçilmiştir. Yeni okul binaları eğitim ve öğretime hazır hale gelinceye kadar hiçbir öğrencimiz sıkıntı yaşamadan beğitim öğretime devam edecektir.” dedi.

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

İl Merkezinde boşaltılan 17 okuldaki 9.350 öğrenci, ilçelerimizde boşaltılan 16 okulumuzdaki 2021 öğrenci olmak üzere toplam 11.371 öğrencinin bugün itibari ile en yakın okullarımız ile ilişkilendirildiğini belirten Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, şunları söyledi: “Şu an 23 hayırseverimizden 21’i yeni okul binası yapımı için, 1 hayırseverimiz bir okulumuzun güçlendirilmesi için, 1 hayırseverimiz de bir okulumuza spor salonu yaptırmak için Valiliğimiz ve Müdürlüğümüz ile görüşme yapmıştır. Hem hayırseverlerimizin hem de Bakanlığımız ve Valiliğimizin yaptıracakları okulları 2020-2021 eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız. Okul binalarının yapılacağı arazilerde zemin etüdü çalışmaları 15 gün öncesinden başlatılmış durumda.” dedi.

ÖĞRETMENEVİ İÇİN GÜÇLENDİRME VE RESTORASYON BAŞLATILDI

Depremden sonra hasar gören öğretmenevi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gürtürk,“Depremde ağır hasar gören kurumlarımızdan biri de maalesef Merkez Öğretmen evi ve Akşam sanat Okulu Müdürlüğümüzün tarihi binası. Bu binamız Diyarbakır Bölge Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ilimizde koruma altına alınan binalarımızdan birisi. Tarihi ve manevi bir mirası da barından bir binamız. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize geldiğinde konakladığı ve halen odasının da müştemilat içerisinde olduğu bir bina. Depremin meydana gelmesinden 3 gün sonra yani ilk iş günü olan Pazartesi günü müdürlüğümüz tarafından Diyarbakır’da bulunan ilgili kurum hemen ilimize davet edilerek binada inceleme yapılmıştır. Gerekli incelemelerden sonra güçlendirme ve restorasyon çalışmaları hemen başlatılmıştır.”Dedi.

KONTEYNER KENTLERDE BARINACAK ÖĞRENCİLERİMİZ EN YAKIN OKULLARA GİDEBİLECEKCEK

İl Milli Eğitim Müdürü Gürtürk,“Konteyner kentlerde barınacak olan öğrencilerimizden isteyenler kendilerine en yakın okullarla ilişkilendirilecek, liseye devam eden öğrencilerimiz için de taşıma imkânı sağlanacaktır. Burada barınan öğrencilerimizin mağduriyet taşamamaları için her türlü önlem önceden Valiliğimizin de koordinasyonunda müdürlüğümüz tarafından alınmıştır.” dedi.

BİR İĞNE BİLE HEBA OLMADI

Feyzi Gürtürk,“Sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda yıkımı gerçekleştirilen okullarımızın donatım malzemelerinin de enkaz altında kaldığı, akıllı tahta gibi değerli taşınırların kurtarılamadığı iddiaları oldu. Bunlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Yıkım kararları müdürlüğümüze ulaştıktan sonra okullarımıza gerekli talimatlar verilerek, okul yönetimi ve öğretmenleri ile personeli, müdürlüğümüz teknik personeli ve ilgili firmanın yetkili servisi ile birlikte okullarımızdaki tüm donatılar hızlı bir şekilde boşaltılmıştır. Akıllı tahta, bilgisayar, öğrenci sıra ve masası, öğretmen dolapları ve bazıları yüz yıllık bir süreden daha eski bir tarihe sahip olan okullarımızın tüm arşivleri emniyetli bir şekilde depolarımıza veya yeri müsait olan diğer okullarımıza Sayın Valimizin de nakliye konusundaki desteğiyle yerleştirilmiştir. Okul müdürlerimiz devletin en ufak bir iğnesinin bile heba olmaması için öğretmen ve personelleriyle birlikte canla başla çalışarak bu tahliye işlemini gerçekleştirmişlerdir. Ben bu çalışmalarda görev alan fedekar öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ CEMİL MERİÇ FEN LİSESİ ESKİ ÖĞRENCİ PANSİYONUNA TAŞINIYOR

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü eski tekel deposu olarak da bilinen ve 1959 yılında yapılan eski binada hizmetlerini sürdürdüğünü, yaşanılan deprem felaketinin ardından 3 bloktan oluşan binanın en büyük bloğu olan C blokta ağır hasar oluştuğunu, bu binamızdaki tüm müdürlük çalışanlarının acil bir şekilde tahliye edildiğini ifade eden Gürtürk, “Müdürlüğümüze bağlı birkaç alternatif tarafımızdan değerlendirildikten sonra şubat ayının başında Cumhuriyet Mahallesinde Cemil Meriç Fen Lisesi yerleşkesinde bulunan eski öğrenci pansiyonuna taşınma kararı alınmış, bu karar sonrasında C bloktaki bütün bürolarımızın taşıma işlemi tamamlanmıştır. İnternet bağlantıları ve diğer alt yapı çalışmaları sonuçlandıktan sonra A ve B bloklarımızda aynı binada hizmet vermeye devam edeceklerdir.” diye ifade etti.

 

BAKANDAN ÖVGÜLER

Depremin ilk günlerinde ilimize gelerek incelemelerde bulunan, bunun ardından geçtiğimiz Pazar günü ilimize gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kısa sürede hem depremzedelerin barınma ve psikodestek çalışmaları hem de eğitim öğretim sürecinin sorunsuz bir şekilde başlaması ve öğrenci ile velilerin mağdur olmaması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını sahada görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek Milli eğitim camiasına teşekkür etmişti.