ÖĞRENCİLERE YASAKLANDI

Erkan BAY/Elazığ Valiliği, okul saatleri içerisinde okul kıyafetli öğrencilerin internet salonlarına girişini yasakladı.

ÖĞRENCİLERE YASAKLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği, Okul Kıyafetli Öğrencilerin İnternet Salonlarına girmelerini yasakladı.

VALİ GEREKEN KARAR VE TEDBİRLERİ ALIR

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada,’’5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 Maddesinin (c) fıkrası “İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetinin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindedir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır. ‘’

DERS SAATLERİNDE ÖĞRENCİLER GİREMEZ

Bu hususta alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında 66’ncı madde hükmü uygulanır.” hükmü gereği;2017-2018 yılı eğitim-öğretim döneminde okullar ve çevresinde alınan tedbirler konusunda İçişleri Bakanlığının basın açıklaması ve 2017/3 sayılı Genelgesi ile Emniyet Genel Müdürlüğünün 2017/23 sayılı Genelgenin 9’ uncu maddesinin 3’ üncü fıkrasının “İnternet ve elektronik oyun salonlarının ders saatlerinde öğrenci bulundurulmaması, ders saatlerini dışında yaş sınırlamasına uymaları” hükmü gereği;İlimizde ikili eğitim sistemi olduğundan internet salonlarının okulların açık olduğu günlerde 07:00-18:00 saatleri arasında yasal yaş sınırlamasına uymaları ve okul kıyafetli öğrencilerin girişine izin verilmemesi gerekmektedir.

VALİLİK EMRİNE UYMAYANLAR CEZA ALACAK

Valilik emrine uymayanlar hakkında İl İdaresi Kanununun 66’ıncı maddesi gereğince 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32 inci maddesi uyarınca emre aykırı davranıştan idari para cezası uygulanacaktır.’’denildi.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Elazığ’da eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte polis ekipleri, okul önlerinde uygulamalarını sıklaştırmıştı.

2017-2018 eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okul önlerinde çocukların korunmasına yönelik denetim uygulaması yaparak öğrencilerin zararlı alışkanlıktan uzak durması için çalışma başlatmıştı.

OYUN SALONLARI VE İNTERNET SALONLARI DENETLENMİŞTİ

Okul çevresinde bulunan internet kafeleri ve öğrencilerin vakit geçirdikleri mekanları da kontrol eden ekipler, öğrenci, veli ve vatandaşları bilgilendirici broşür dağıtarak uyarmıştı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın,öğrencilerin huzurlu bir şekilde eğitim görmesi için çalışmaların  sıklaştırılması ve okul önlerin de polis ekiplerinin sürekli denetim yapması talimatı verdiği öğrenildi.