KOVANCILAR'DA GÖRKEMLİ TÖREN

Gülşah ALTAŞ / Kovancılar ilçesinde Temel Atma ve Toplu Açılış töreni düzenlendi.

KOVANCILAR'DA GÖRKEMLİ TÖREN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovancılar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şükrü Kacar Parkı ile Şehit Yunus Yılmaz Parkı’nın açılışı yapılarak Doğalgaz Şebeke İnşaatı, Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı, İçme Suyu İsale Hattı ve 300 Tonluk Su Deposu İnşaatı, Kapuaçmaz Parkı ve Mesire Alanı İnşaatı, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı İnşaatı ve 12 adet semt sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kovancılar ilçesinde düzenlenen törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Bingöl Valisi Ali Mantı, Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Ömer Serdar, Metin Bulut, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşması yapan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar projelerin detayları hakkında bilgiler verdi. Palu Belediyesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin de yakın zamanda hayata geçeceğini ifade eden Akpınar, bu tesisin 100 bin nüfusa hitap edeceğini kaydetti. Akpınar ayrıca ilçenin kanayan yarası Kapuaçmaz Dere Islahı Projesi’nin inşaatına 2018 yılında başlanacağını söyledi. Bölge Adliyesi’nin 2017 Programı’na alındığını belirten Akpınar, Bölge Hastanesi’nin de yatırım programına alınmasını beklediklerini ifade etti.

AKSA Elazığ Doğalgaz Şirket Bölge Müdürü Resul Korkmaz da, 2017-2019 yılları arasında 222 ilçeye doğalgaz verileceğini, Karakoçan, Kovancılar ve Palu ilçelerinin 2017 yılında doğalgaza kavuşacak ilçeler arasında olduğunu söyledi. Korkmaz, Kovancılar’da 1200 abonenin Kasım ayında doğalgaz kullanmaya başlayacağını kaydetti.

Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu ise, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, geçmişte ülkede sadece temel atma törenleri yapıldığını, kendilerinin ise temel atma törenlerinin yanı sıra açılışlar gerçekleştirdiklerini, hatta bu açılışların sayısı fazla olduğu için toplu açılışlar şeklinde törenlerin düzenlendiğini söyledi. Elazığ’da bürokrasilerin ve siyasilerin çok uyumlu bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Bulut, bu birlikteliğin de başarıyı getirdiğini kaydetti.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise, göreve geldikleri günden itibaren Elazığ’ı bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek, vatandaşın iradesiyle bütünleşmiş bir siyaset anlayışının birlikte yürütülmesinin önemine değindi. Serdar, Elazığ’a büyük hizmetlerde bulunmuş Şükrü Kacar’ın isminin yapımı tamamlanan parka verilmiş olmasının da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, Elazığ’ın her geçen gün kalkınıp geliştiğini ifade ederek, bunda ilin yöneticilerinin birlikteliğinin büyük payı olduğunu vurguladı. Elazığ’ın hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtım atağına geçtiğini belirten Vali Kaldırım şöyle konuştu: “Etrafımız adeta ateş çemberi. Ülkemiz ve ilimiz bir huzur ve güven havzası. Elazığ halkı bayrak, batan, millet ve mukaddesatına her zaman en önde sahip çıkıyor, bu nedenle sizlere müteşekkiriz. Dünyaya açılan, büyüyen, gelişen ve farklı bir soluk, anlayış getiren bir ülkeyiz. Dünyaya insanlık götürüyoruz. Dünyanın her neresinde bir ihtiyaç ve sıkıntı varsa ülkemiz Osmanlı anlayışında olduğu gibi oraya yetişiyor.”

Konuşmaların ardından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrasında dualar eşliğinde temel atma ve toplu açılış kurdelası kesildi. Tören, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar’ın, projede emeği geçenlere plaket takdim etmesiyle sona erdi.