NEREDE GENÇLERİMİZ?

Ak Parti'nin özellikle 2000 yılından sonra doğan gençlere ulaşamadığı, onların duygu dünyasına giremediği ve dolayısıyla oylarını da alamadıkları gerçeği parti kurmaylarını da harekete geçirdi.

NEREDE GENÇLERİMİZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS’ye girecek adayların sorularını Youtube’da canlı yayında yanıtlamak amacıyla bir yayın gerçekleştirdi.

Konu; sınavın önce ertelenip ardından tekrar eski tarihine çekilmesi sorusuna geldi. Erdoğan, bu değişikliğin sebebinin “öğrencilerin gereksiz yere bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçilmesi hassasiyeti” olduğunu söyledi. İşte ne olduysa bu andan itibaren oldu ve  “Oy moy yok” ve “Sandıkta görüşürüz” yorumları yağmaya başladı. “Beğenmedim” (dislike) tuşuna basanların sayısı da kısa sürede 200 bini geçti.

Şimdi olaya farklı bir taraftan bakalım. Tamam, Youtube’da yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasında “dislike”, yani “beğenmeme” kampanyası yapıldı.

Tamam, bu konuda önceden planlanmış bir örgütlenme çok bariz belli oluyor.

Tamam, Erdoğan karşıtları ve muhalif çevreler tarafından gerçekleştirilmiş bir kampanya olduğu gün gibi ortada ve çok aşikar…

Görüntülenme sayısından bile fazla “dislike” olması organize işleri ele veriyor ve çok açık ediyor.

Bunlara eyvallah da. Sormazlar mı insana Ak Parti’ye ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendi sosyal hesaplarında övgüler ve methiyeler dizip kendini belirli çevrelerde görünür kılma heves ve sarhoşluğuna düşen Ak gençler nerde?

Ak Parti’nin o havalı ve saçları jöleli gençlik kolları başkan ve üyeleri nerede?

Şıklık ve zarafet yarışına giren ve bol bol afili cümleler ile “dava” sını paylaşan genç kızlarımız nerede?

TÜGVA, TÜRGEV, KADEM, ENSAR, Cihannüma ve daha birçok yapılarda görev yapan gençlerimiz nerede?

Bir dünya lideri konuşuyor ve neredeyse linç ediliyor, bizimkiler zevk-ü sefada.

O kadar hücum ediliyor ki canlı yayın yorumlara kapatılıyor bizimkiler gezmelerde foto çekimlerinde..

YouTube  kanalının yorumlara kapatılmasının ardından öfke, nefret ve kin Twitter’a taşınıyor ve burada devam ediyor bizimkiler yine ortada yok.

Günler öncesinden açıklanan bir program için karşı taraf organize olur da bizimkilerin bu duyarsızlığı ve keyfiyatının sebebi nedir bir bilen varsa söylesin lütfen.

Anlaşılan o ki Ak Parti bazı kesimlere sağladığı onca imkan, imtiyaz ve çaba işe yaramamış.

Hata bazı kesimlere verilen hak ve tanınan özelliklerde bu kesimler kendilerine dev aynasında ve hükümetin de üstünde görerek seçkinler sınıfına terfi ettirmiş ve ihale kovalamaktan gençlere zaman ayıramamışlar.

Son tahlilde, bırakın yeni gençleri parti saflarına katmak, saf ve samimi duygularla teşkilatlara ve yan kuruluşlara gelen gençleri bile kendilerine benzeterek herhangi bir fedakârlık göstermeden nimetlere gark olmayı öğretmişler.

Yaşananlar gösterdi ki,  tüm yan kuruluş ve oluşumları anında kapatmak lazım gelir.  Zira bunlar örnek olayda da görüldüğü gibi herhangi bir varlık gösteremedikleri gibi gençlerimizin samimiyetini de öldürdüler. Zor zamanda yanınızda olmayanı neden beslemeye devam edesiniz ki?

Para, imkân, aktarılan kaynaklar ve siyaseti dizayn etme uğruna gençliği feda ettiğimizin resmini herkes iyi okumalı ve önlem almalı.