MİLLİ SAVUNMA BAKAN YARDIMCISI ŞUAY ALPAY ORDU'DA

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY'la birlikte Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Mehmet UÇUM, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan OĞAN, Medipol Üniversitesi Öğretim &uum

MİLLİ SAVUNMA  BAKAN YARDIMCISI ŞUAY ALPAY ORDU'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY’la birlikte Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Mehmet UÇUM, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan OĞAN, Medipol Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kerem ALKIN ve Uludağ Üniversitesi Öğretim üyesi Doç Dr. Bengül GÜNGÖRMEZ’de söz konusu etkinliklere konuşmacı olarak katıldılar.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı ALPAY burada yaptığı konuşmada;’’2007 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmeye başlandığını,  bu tercihin ülkede sistem değişikliği sürecini geriye dönülemez şekilde olgunlaştırdığını ve sistemin giderek başkanlık sistemine yaklaştığını ifade etti.Necmettin ERBAKAN, Turgut ÖZAL, Alparslan TÜRKEŞ,Muhsin YAZICIOĞLU ve Süleyman DEMİREL'in de geçmişte Başkanlık sistemini savunduklarını beyan etti.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin  otoriterleşme olacağı yönündeki söylemlere değinen Alpay,  teklifin AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla meclisten geçtiğinin altını çizerek, Bir Siyasal Uzlaşma kültürünün ortaya koyduğu bir metinden bahsediyoruz. İki partinin Meclisteki temsiliyeti yaklaşık yüzde 65’tir.  Sandalye dağılımı açısından da Yüzde 65’ni temsil eden bir orandan bahsediyoruz. Böyle bir Siyasal Uzlaşma Kültürünün ortaya koyduğu metinden otoriterlik diktatörlük asla çıkmaz’’ dedi.

Alpay, Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün de hem Parti Genel Başkanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı yaptığını,Celal BAYAR'ın da partili Cumhurbaşkanlığını devam ettirdiğini belirterek  bu siyasi ve tarihi gerçeğin Cumhurbaşkanının parti üyesi ve aynı zamanda partinin Genel Başkanı olur mu sorusunun da tarihsel cevabı olduğunu söyledi.