MHP OLMADAN ASLA

YAPILAN SON ANKETLERDE KARARSIZLARIN ORANI ARTARKEN AK PARTİ İKTİDARININ DEVAMI, CUMHUR İTTİFAKI VE MHP'NİN DESTEĞİNE BAĞLI

MHP OLMADAN ASLA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 GENAR tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ve Ak Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sunulan son ankete göre; Ak Parti iktidarının devamı Cumhur İttifakı ve MHP’nin desteğine bağlı olduğu ortaya çıktı.  Ankette öne çıkan önemli bir sonuç ise kararsızların oy oranının yüzde 33’e yükselmesi.

 

GENAR'IN SON ANKETİ

Genar Araştırma Şirketi tarafından Ekim ayında yapılan anket sonuçlarına göre kararsız seçmenlerin de orantılı olarak dağılımdan sonra partilerin oy oranları şöyle oluştu:

AK Parti yüzde 40, CHP yüzde 26, MHP yüzde 11.5, HDP yüzde 11, İYİ Parti yüzde 7.5.  Saadet Partisi'nin de içinde bulunduğu  'diğerleri'  kısmındaki partiler ise toplamda yüzde 4 oy alıyor. Aynı ankette cumhur ittifakını oluşturan iktidar bloğunun oy oranı ise yüzde 51.5.

 

KARARSIZLAR 2. PARTİ

Yapılan ankette en dikkat çeken husus ise kararsızları oluşturan kararsız seçmen kitlesinin yüzde 33 gibi büyük bir orana ulaşarak Ak Parti’den sonra ikinci parti konumuna yükselmesi.

Özellikle Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma arifesinde kararsızların bu orana çıkması, seçimlerin kaderini kararsızların belirleyeceği gerçeğini ortaya koyuyor.

 

AK PARTİ, MHP’YE MUHTAÇ

Anketin Ak Parti kurmayları tarafından da değerlendirildiği, yapılacak her tür seçimler ile meclis çalışmalarında MHP’nin desteğine ciddi ihtiyaç duyulduğu, MHP’nin desteği olmadan Ak Parti’nin iktidar olma şansını yitireceği gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktı.

 

YARGI PAKETİ ÇATLAĞI

Ak Partinin hem seçim kazanıp iktidar olmasında hem de meclise getirdiği önergelerde desteğini veren MHP’nin, mecliste görüşülmek üzere sunduğu yargı paketi önerisini geri çekmesinin cumhur ittifakında bir çatlağın ve yol ayrımının başlangıcı olabileceğini ifade eden siyasi gözlemciler, bu konuda Ak Parti’nin daha hassas davranmasının zorunlu olduğunu ifade ediyorlar.

 Yargı paketi ve bazı suçların infazında yapılacak indirim konusunu ilk kez gündeme getiren ve bu konuda yıllardan beri ısrarcı olan MHP’nin geçtiğimiz hafta Ak Parti’nin tutumuna bir tepki olarak kendi tekliflerini geri çektiklerini açıklamasının önemli bir görüş ayrılığı olduğunu ifade eden gözlemciler, önümüzdeki günlerde Ak Parti’nin MHP’nin yargı paketi teklifini yeniden gündemine alabileceğini belirtiyorlar.

 

CHP, HALA UMUT DEĞİL

Genar tarafından yapılan ankette çıkan önemli bir sonuç ise CHP’nin halen  halk tarafından bir umut olarak görülmediği ve ana muhalefet partisi olmasına rağmen iktidara gelmek için gerekli oy oranından halen  çok uzakta olduğu gerçeği. Kararsızlar dağıtılmadan önce 23.1 oy alabilen CHP’nin iktidara gelme diye bir iddiasının olmadığı açıkça görünüyor.

CHP’nin istenilen oy oranına çıkamamasının sebebi ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıpranmışlığı ve 9 kez seçim kaybetmesine rağmen halen  aynı koltukta kalması  olarak görülüyor.

CHP’nin sırf Ak Parti’nin hatalarından ve yanlış stratejilerinden kaynaklı olarak kazandığı İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kendi başarı hanesine yazma gibi bir gayretin içine giren Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı da parti tabanı tarafından eleştiriliyor.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın başarılarını kendi hanesine yazma gibi bir mücadeleye  giren  Kılıçdaroğlu’nun yerine,  partide yeni bir genel başkan arayışına giren parti tabanının gözdesi ise Ekrem İmamoğlu.

 

CUMHUR İTTİFAKI ELAZIĞ’DA SORUNSUZ İŞLİYOR

Ak Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm kararlarına ve söylemlerine açık destek veren MHP, ilimizde de aynı çizgiyi sürdürüyor. Ak Parti teşkilatı ile MHP teşkilatlarının özellikle milli konularda ve terör hususunda ortak düşünceler içinde bulunduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, her iki partinin il başkanları arasında da ortak çalışma, karşılıklı dostluk ve saygı temelli bir iletişim olduğuna vurgu yapıyorlar.

 

AYNI SÖYLEM, AYNI EYLEM

Şehit Fethi Sekin Külliyesinin bir dernek tarafından başlatılan ancak yarım kalan inşaatının tamamlanması hususu başta olmak üzere birçok konuda ortak eylem ve söylem içerisinde olan  ilimiz MHP ve Ak Parti kurmaylarının bu uyumu kamuoyu tarafından da takdir ediliyor ve birçok ile örnek olarak gösteriliyor.