MESLEK LİSELERİ ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesi tarafından meslek liseleri arasında bilgi yarışması düzenlendi. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen yarışmada Şehit Faruk Barut Çok Programlı Anadolu Lisesi birinci oldu.

MESLEK LİSELERİ ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Meslek lisesinin katıldığı yarışma öncesi açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, ilimizde bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, öğrencilere yarışma kültürünü kazandırmak, öğrencilere takım çalışması becerisini kazandırmak, motivasyonlarını arıttırmak ve öğrencilerin kendilerini sınamalarına ortam hazırlamak amacıyla bilgi yarışmasının düzenlendiğini belirterek bu etkinlikle öğrencilerin hem eğlendiğini hem de yarıştıklarını söyledi. Yarışmanın birincisinin tüm öğrenciler olduğunu ifade eden Özgen; ‘Eğitimin ve öğretimin esas amacı bilgidir. Biz de okullarımızda verilen eğitim ve öğretimin meyvelerini almak adına böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

 

            Kıyasıya mücadelenin yaşandığı bilgi yarışmasında Şehit Faruk Barut Çok Programlı Anadolu Lisesi birinci, Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

 

En Çok Okuyanlara da Ödül Verildi

      Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen çeşitli ödüllerin ardından MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Meslek Liseleri Okuyor’ projesi kapsamında ilimizde yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.Okuma yarışmasında Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Esma İkis birinci, Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Saadet Sunkar ikinci Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Gizem Fak üçüncü olmuştu.