MAHALLE BASKISINA GELMEDİK

Dün TBMM'de görüşülen  'Çoklu Baro' sistemiyle ilgili düzenlemeye karşı çıkmak üzere hazırlanan ortak bildiriye Elazığ Barosu imza atmadı.

MAHALLE BASKISINA GELMEDİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Barosu olarak diğer barolar gibi kendilerinin de çoklu baro sistemine karşı çıktıklarını söyleyen Baro Başkanı Av.Mustafa Yentür,  ancak imzalanan toplu metinde ortak bir fikir oluşturamadıkları, toplu imzalanan  metnin önceden hazırlanan ve imzalanması için dayatılan mahalle baskısıyla oluşturulmuş bir metin olduğunu ifade etmiş.

Baro olarak imzalamamız  için gönderilen metin üzerinde ortak bir fikir oluşturamadıklarını, kendilerinin içerisinden çıkarılmasını istediği  kelimeler ve cümleler olduğunu ifade eden Yentür, bu gerekçelerle Elazığ Barosu olarak bu metni imzalamayı uygun görmediklerini ifade etmiş.

Elazığ Barosu yanında Erzincan Barosu da ortak metni imzalamayan ikinci il olarak kayıtlara geçmiş.

Çoklu baroya karşı olmak farklı, baroların dayatma ve üstenci ve değerlerle kavgacı üslubunun hakim olduğu bildire imza atmak farklı.

Elazığ Barosu da belki baroları ve hukuku daha çok gerecek ve yine ilk hükümet değişikliğinde yürüklükten kaldırılacak çoklu baro sistemine eleştiri getirebilirsiniz ancak barolardaki hakim zihniyetin kalem ve statükosunun ruhundan neşet etmiş bir metne imza atmak zorunda değilsiniz.

Bu asil ve ilkeli duruşundan dolayı Elazığ Baro Başkanı Yentür ile yönetim kurulunu tebrik ediyoruz. Akl-ı selim davranmak ve buna göre hareket etmek Elazığ Barosu’nda çok güzel durdu ve yakıştı.