SEÇİM BAŞARISIYMIŞ!

Silahlı kuvvetlere, polis teşkilatlarına hakaret, terör örgütünü övmek, milli ve manevi değerlere hakaret suçlarından aldığı cezanın İstinaf Mahkemesince onanmasıyla gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na  verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasını eleştiren ve hukuksuz bulan isimlere, yerel siyasetten  tanıdık bir isim daha katıldı.

SEÇİM BAŞARISIYMIŞ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, Kaftancıoğlu hakkında verilen kararın hukuki değil, siyasi olduğunu iddia etmiş ama bir şeye daha dikkat çekmeyi ihmal etmemiş.

Güya, Kaftancıoğlu’na verilen cezanın esas sebebi İstanbul’da göstermiş olduğu yerel seçim başarısının faturasını ödetmekmiş, onu cezalandırmakmış…

Hani CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, parti ile bağlantısı ve tabanla ilgili yetersiz ve silik bir görüntü çizen siyasi olduğu için İstanbul seçimlerinin arka planını çok iyi bilmeyebilir ama üzerine kitaplar yazılan, İmamoğlu’nun yerel seçimlerde CHP İstanbul teşkilatını dışlayıp özel bir ekiple çalışmasından nasıl bir haber olur açıkçası çok şaşırdık.

İmamoğlu’nun seçim zaferi ile ilgili yayımlanan Necati Özkan’a ait ‘Kahramanın Yolculuğu’ kitabı parti içindeki  rahatsızlıktan bile haberi yok Zeki Başkanın.

O zaman okusun ve bizden öğrensin Zeki Kaplan Başkan  gerçekleri:

Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları döneminde kampanyayı yürütenlerden biri de Necati Özkan’dı. Özkan sadece son seçimlerde değil, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na aday olduğu günden bu yana 3 seçimde kampanyayı yürüten isim oldu. Necati Özkan üç seçimde dair yaşadıklarını ve izlenimlerini ‘Kahramanın Yolculuğu’ adıyla kitaplaştırdı. Şehrin birçok yerinde billboardlarda kitabın afişleri yer alırken, parti içinde de tartışma başladı.

Zeki Başkanın haberi olmasa ve İstanbul seçimlerinin kahramanı olarak sunduğu CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bile bakın nasıl isyan etmiş bu duruma:

“Kahramanın hikâyesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!”

Saygıdeğer CHP İl Başkanımız, CHP ile ilgili, İstanbul seçimleri ile ilgili gerçekleri ilk kez bizden duyup hatta öğrenmenizden biz mutluluk duyarız ama insanın kendi partisindeki gelişmelerden bu kadar bihaber olmasını çok hoş da anlayamadık ve göremedik doğrusu.

İmamoğlu’na seçim kazandıran ekip içerisinde ne teşkilatlardan biri ne de İl başkanı Kaftancıoğlu vardı. Bize düşmez ama bilin istedik.

Bir yanda sadece kendi partisinin ilkeleri, gerçekleri ve gündemi yanında ülkenin, dünyanın ve tüm siyasi ekolleri ve gelişmeleri vadisinde at koşturan ve Elazığ’ı gündeme taşıyan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, diğer yanda partisinden, yaşananlardan ve gerçeklerden habersiz olan İl başkanı Zeki Kaplan Başkan.  Keşke Kaftancıoğlu’na destek veren açıklamanızda seçim zaferinden bahsetmeseydiniz. Kılıçdaroğlu’nun işi çok zor çok…