MADEN TAŞINMIYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada, 'Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. Maden ilçemizin taşınması söz konusu değildir. Ev ve iş yeri için devletimiz 36 ay boyunca kira yardımı yapacak.'' dedi.

MADEN TAŞINMIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Valiliği, geçtiğimiz günlerde  İçişleri Bakanlığı tarafından Maden ilçesinde heyelan riski bulunan Camiikebir Mahallesi'nde 278’i konut ve 232’si iş yeri olmak üzere toplam 510 binanın tahliye edilmesi kararını almıştı. Bu kapsamda Maden İlçesinde tahliyeler devam ediyor.

Elazığ’ın Maden ilçesinde 3 bin kişinin yaşadığı Camiikebir Mahallesi'ninin heyelan riski nedeniyle boşaltılması kararı verilmesinin ardından yapılan çalışmalar hakkında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Vali Kaldırım, ’’Burayla ilgili rapor geçen Perşembe günü çıktı. Bu mahallenin heyelan riskinden dolayı mutlaka taşınması gerektiği ifade edildi.Bu mahallemizde 278’i konut,232’si ise iş yeri olmak üzere 510 binanın tahliye edilmesi gerekiyor.Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. Bunun için tahliye sürecini başlattık. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyden önce gelir.’’ dedi.

 

MADEN’İN TAŞINMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Vali Çetin Oktay Kaldırım, ’’Özellikle şunu belirtmek istiyorum,tahliye vatandaşlarımızın can güvenliği içindir.Maden ilçemizin taşınması söz konusu değildir.Maden’de tahliye edilen mahallemiz başka bir alana geçecek.Bunun da kararını madenli vatandaşlarımız verecek.Yani riskli mahalle ordan alınarak yapı stoğu başka yerde değerlendirilecek.’’ dedi.

VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK

Tahliye nedeniyle vatandaşların mağdur olmayacağını ifade eden Vali Kaldırım,’’Vatandaşlarımız endişe etmesinler.Tahliye olan ev ve iş yerlerinin sahiplerine devletimiz yardım yapacaktır.Ev ve iş yeri için devletimiz kira yardımı yapacak.Kimsenin bir tedirginliği olmasın.Belli bir ödeneğimiz geldi.Hem taşınma  hem de kira bedeli olarak.Burası muhtemelen riskli alan ilan edilecek.36 ay  boyunca vatandaşlarımızın kira bedeli karşılanıyor.905 liraya kadar iş yeri ve konut ödemeleri yapılacak.’’dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI  

Elazığ Valiliği geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlatılan Maden ilçemiz Camiikebir Mahallesi’ndeki Aktif ve Olası Heyelan Alanlarının Jeolojik-Jeoteknik Değerlendirme Raporuna istinaden İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Maden ilçemizde heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda kalan 278 konut ve 232 iş yerinde bugün itibariyle tahliye işlemlerine başlanılmıştır. Bu kapsamda tahliye edilen vatandaşlarımıza barınma yeri temini ve kira yardımı gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra afete maruz bölgede kalan ilçe kaymakamlığı, ilçe milli eğitim müdürlüğü, belediye lojman ve iş yerleri ile kamuya ait diğer binaların tahliyesi ivedilikle tedbir amaçlı yapılmıştır. Bu konudaki çalışmalar İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Valiliğimizce hassasiyetle yürütülmektedir" ifadelerine yer verilmişti.