Döner: 'FÜ Sahası için görüşeceğiz!'

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, spor basınıyla kahvaltıda bir araya gelerek, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı

Döner: 'FÜ Sahası için görüşeceğiz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Cumhurbaşkanlığı’nın görevlendirmesiyle Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevine getirilen Suphi Döner, spor basınıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kredi Yurtlar Kurumu’nda düzenlenen organizasyona Döner’in yanı sıra Gençlik Spor Şube Müdürleri ve basın mensupları katıldı. Elazığ’ın spordaki yeri, merkezdeki spor salonları ve sahalar hakkında önemli açıklamalar yapan Suphi Döner, Elazığspor’un iç saha maçlarının önümüzdeki yıl Fırat Üniversitesi Sahası’nda yapılması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

“HER SPOR ALANINDA İYİYİZ”

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’nun birleştirilmesi sonucu görevlendirildiğini anımsatan Suphi Döner, “Geride kalan süreç içerisinde kurumumuzu tanımaya çalıştık. Spor camiasını tanıdık. Okul sporları bazında sezonun sonuna geldik. Elazığspor’un ligde kalması için her türlü duaları yapıyoruz. Elaziz Belediyesporumuz’un son bir maçı kaldı. Amatör maçlarımız sonuçlandı. Özellikle futbolda Kaya Karakaya Spor Lisemiz, Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti. Bireysel ve takım bazında önemli dereceler alıyoruz. Spor alanında geleceğin sporuna adayız. Her türlü branşta önemli noktalara gelebilecek bir iliz. Her spor alanında iyiyiz. Basketbolda İl Özel İdarespor takımımız gayet iyi gidiyor. Genel olarak ilimizde ortalama 13 Bin 109 tane lisanslı sporcumuz var. 8.815 erkek, 4.294 kız sporcumuz var. Yıl içerisinde aktiviteler düzenledik. 7 grup müsabakasını Elazığ’da yaptık. Güreş’te de Türkiye Şampiyonası’nı inşallah Elazığ’da yapacağız. Okçulukta geçen hafta önemli bir müsabaka yapıldı. Biz şunu taahhüt ediyoruz: İlde spora dair ne varsa, biz orada olmaya çalışacağız” dedi.

ATATÜRK STADYUMU’NUN SON DURUMU NEDİR?

Yıkım aşaması tamamlanan Elazığ Atatürk Stadyumu hakkında da bilgiler veren Döner, “Stadyumumuzun 650 günlük iş takvimi var. Bu planlanan takvim başladı.650 gün sayıp tamamlanmasını bekleyeceğiz. Daha önce tamamlanması için de biz gerekli görüşmeleri yapacağız. Ülkemiz bir dar boğazdan geçiyor. Tasarrufların en üst düzeyde konuşulduğu bir dönemden geçiyoruz ama arkadaşlarımızın Cuma günü itibariyle işe başlamaları gelecekte ödenekle ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacağı anlamına geliyor. En kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyoruz. Elazığ’ın yakından tanıdığı bir firma bu işi yapıyor. Biz kendilerinden ümitvarız” şeklinde konuştu.

FÜ SAHASI YENİ SEZONA YETİŞİR Mİ?

Elazığ’da futbol oynamayla ilgili alanlarda sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, “Biz bununla ilgili önleyici tedbir olarak sayın valimizin önceliğinde Elaziz Belediyespor’un maçlarının Gençlik Merkezi Sentetik Saha’da oynanması için güvenlik tedbirleri için bir takım inisiyatifler aldık. Sahamız elverişli değildi ama Elaziz Belediyespor için yaptık. Orada bir tamamlayıcı ihale yaptık. İnşallah orası sezon başına kadar Elaziz Belediyespor’un maçlarını oynayacağı aşamaya gelecek. Elazığspor’un maçlarını oynayabilmesi için ise şu anda sadece Fırat Üniversitesi Çim Sahası var. Bu sorunuzu kamuoyuna bir görev olarak addediyorum. İnşallah sayın valimiz, siyasilerimiz ve rektörümüzle görüşerek bu işin üzerine gideceğiz. Rektör beyle görüşerek buranın tahsis artı tadilatının yapılması noktasında neler yapılacağını anlatacağız. Sayın rektörümüzün olumsuz bakacağına imkan vermiyorum. Benim şahsi kanaatim sezon açılışını düşünürsek 3-4 ayda mesafe alınabilecek bir yer olmamakla beraber çalışma yapmak lazım. Spor kamuoyu eminim Elazığspor’un durumunu değerlendirirken %50’den fazlası iç saha maçlarını dışarda oynamak sayar. Bu tür mazeretleri ortadan kaldırmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Mesela Gençlik Merkezi Sentetik Saha için biz süreci tamamladıktan sonra hemen başlayacağız dedik ve sezona yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“SALONLARIMIZ İLİN İHTİYACINA CEVAP VERMİYOR”

Önceliklerinin sportif sahalarla ilgili engelleri aşmak olduğunu dile getiren Döner, “Yolspor, İl Özel İdarespor ve Gençlik Merkezi’nin Sentetik Sahaları’nı kullanabiliyoruz. Onun ötesinde bir şey yok. Salon sporları için de 2 salonumuz var. İki salonumuz ilin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Müsabakaların yoğunlaştığı dönemlerde oraları planlamakta çok zorluklar yaşadık. İvedi bir şekilde salonlara ve sahalara ihtiyaç var. Sporcu fabrikası dediğimiz salonumuzun teslimi 15 Ağustos’ta gerçekleşecek. Bizim bütün sıkıntılarımızı giderecek o salon. Elbette tesis noktasında bize düşen yeni alternatif yerler oluşturmak. Bütün salon sporları noktasında sporcu fabrikasının tamamlanmasını bekliyoruz. Salon sahibi olmayan tüm branşlardaki sporcuları çağıracağız o tesis açıldıktan sonra inşallah salonumuz tüm branşlara hizmet verecek. Güney çevre yolunda yine bir spor tesisi yapmak için girişimlerimiz olacak. En doğru yolu tutarak tesis ihtiyacını karşılamaya çalışacağız” diye konuştu.

“EN UYGUN YER FÜ SAHASI”

Maçların Fırat Üniversitesi Çim Sahası’nda oynanabilmesi için gerekli süre zarfı hakkında da görüşlerini bildiren Suphi Döner, “Kamuda 1 hafta gibi bir sürede resmi prosedürün tamamlanması gibi bir durum yoktur. 1 haftada hiçbir mesafe alınmaz. Resmi yazışmalar sadece 4 hafta yani 1 ay sürüyor. Yer teslimi için minimum 10 gün yapsanız, itiraz süresi de olur. Realist olmak lazım. Hedefi yeni sezon olarak belirleyip en ivedi şekilde disiplinli bir çalışma ortaya koymak gerekiyor. O disiplinli çalışma 1-2 hafta bize uzattırır. Disiplinli bir çalışma yapılmazsa gelecek yıl yeniden 1 Mayıs’a randevulaşalım bugünü yine konuşmuş olacağız. Biz çalışmalarımızı yeni sezon üzerinden yapacağız. Aksayan durumlarımızı da kamuoyuyla paylaşacağız. En kısa sürede tamamlanması için çalışmalarımızı yapacağız. Yetişmediği zaman, ya da yeni sezondan kaç hafta götüreceği konusunda anın takdirine bırakacağız. Bizim idare açıdan yapacağımız gelecek hafta içerisinde çalışmaya başlamak. Biz bunu taahhüt ediyoruz ama süreçler noktasını şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Biz rektör beyi, Fırat Üniversitesi hedef gösterdik gibi algılanmasın ama en uygun yer orası. Farklı alternatifler olursa o da görüşe açıktır” dedi.