MACERAYA  HAZIRMIYIZ?

Erkan BAY/Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın Haziran ayında açıkladığı zipline ve macera parkı projesinde ilk adım atıldı.İhalesi 15 Ocak tarihinde yapılacak.

MACERAYA  HAZIRMIYIZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak,Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,’’ İhalesi 15 Ocak tarihinde yapılacak.Macera parkı ilçemize büyük bir değer katacak.Yapılacak yer ilçemizde bulunan mesire alanı ve kayak merkezinin arasında.İhalenin yapılmasından sonra 60 gün içinde bitmesi gerekiyor.’’dedi.

İHALEYE ÇIKIYOR

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yapılacak olan zipline ve macera parkı için mal alımı işi ihalesi gerçekleştirilecek.İhalede 1 Zipline, 1 Macera Parkı ve 1 Dev Salıncak Montajlı mal alımı yapılacak.Sivrice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Fırat Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Sivrice İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca yapılacak ihale 15.01.2019 tarihinde, saat 14:00’da Sivrice Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilecek.

 

TÜRKİYE’DE İKİNCİ ZİPLİNE VE MACERA PARKI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, "Zipline ve Macera Parkı Projemiz onaylandı. Kaynağı temin edildi. Türkiye’nin ikinci zipline ve macera parkını Hazar Gölüne yapılacak.Zipline Türkiye’de sadece İstanbul’da var.Turizm açısında ilçemize büyük bir katkı sağlayacak.Bu tür etkinliklerin ilçemize yapılması yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çekeceğini düşünüyorum..Valiliğimiz bu projede de öncülük yapıyor.’’ dedi.

 

 

YAPIM SÜRESİ 60 GÜN

15 Ocak tarihinde ihalesinin yapılacağını belirten Irmak,’’Yapılacak macera parkı ilçemize büyük bir değer katacak.Yapılacak yer İlçemizde bulunan mesire alanı ve kayak merkezinin arasında.İhalenin yapılmasından sonra 60 gün içinde bitmesi gerekiyor.İhalesi yapıldıktan sonra kış şartlarından dolayı çalışmalara başlanılmaz.Nisan ve Mayıs ayında yapımına başlanır.Kısa bir süre sonra ise vatandaşlarımıza hizmet etmeye başlar.’’diye konuştu.

 

ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise Macera Parkı ve Zipline&Zorbing hakkında yaptığı açıklamada,’’Maceraya yolculuk devam ediyor. Bölgenin ilk Macera Parkı ve Zipline&Zorbing Parkuru Sivrice ilçemizde hayata geçiyor. İlimizin turizmine çok büyük değer katacak olan ve Hazar Gölü ile bütünleşen bu projeyi 15 Ocak tarihinde ihale ediyoruz.Elazığımıza hayırlı olsun.’’dedi.

 

MURAT NEHRİ TANITILDI

Vali Çetin Oktay Kaldırım,Elazığ’ın tanıtımı noktasında yaptığı çalışmalar neticesinde geçtimiz aylarda Palu İlçesinde bulunan  Murat Nehrinde uluslararası rafting parkuru düzenlenmişti.Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yapılan özellikle KöprüçayDalaman ÇayıAlara ÇayıDim ÇayıÇoruh NehriMelen ÇayıEşen ÇayıManavgat ÇayıZamantı ÇayıFırtına Deresi, Maçka, Tortum, Kelkit Çayı ve Barhal Çayı’ndan sonra   bunlara bir yenisini de eklenerek Palu İlçesinde bulunan  Murat Nehrinde uluslararası rafting parkuru yapıldı.