KUSURLU OLAN İNSANLARDIR, DİN DEĞİLDİR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Elazığ İl Başkan Alpay Gökçe, İslamiyet'i karalamak isteyenlerin varlığına dikkat çekerek bazı kişilerin Diyanet'i hedefe almalarını sert bir dille eleştirdi.

KUSURLU OLAN İNSANLARDIR, DİN DEĞİLDİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alpay,yaptığı açıklamada,’’ Son zamanlarda bir takım din adamlarının yaptığı açıklamalardan yola çıkarak, durumu fırsata dönüştürmek dini, din adamlarını, müslümanları topluma '' kötü, gerici, çağ dışı, yobaz, bağnaz, sapıkmış '' gibi göstermek isteyen insanlar belirdi.Bu insanlar her dönem fırsat kollayıp, açıklamaların üzerine 5 koyarak, farklılık katarak, olumsuz bir şekle sokarak, insanların nefretini ve tepkisini çekecek şekilde dezenformasyona uğratarak sanal ve görsel medyada algı oluşturuyorlar. Bu ve benzeri yaklaşımların amacı iyi niyet taşımamakla beraber art niyet içermektedir. Bu kimselerin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Burada amaç insanları dinden uzaklaştırmak Diyanet üzerinde tahribat yaratmak, İslam dinini " GERİCİ, ÇAĞ DIŞI, SAPIKLIK " olarak göstermektir.’’dedi.

Alpay sözlerine şöyle devam etti:’’İslam dini gericiliğin değil aksine çağdaşlığın dinidir. Kutsal kitap KUR'AN ın ilk emri okudur. 6 binin üzerinde ayet vardır ve hiçbir ayeti çağ dışılık içermez. Kur'an yalın hali ile " yardımlaşın, hak yemeyin, insanları öldürmeyin, yalan söylemeyin, gıybet etmeyin, öksüz ve yetimlere iyi bakın, kadınlarınıza değer verin, bozgunculuk yaratmayın " der. Bir tane akla mantığa ters gelen ayet olmaksızın defalarca " Akledin " der akla ve bilime yönlendirir. Yıllarca Kur'an da çelişki bulmaya çalışan ama boşa çıkan çevreler çözümü din adamları, cemaat vb yapılar üzerinden arıyor buralardan vurmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki toplumda bazı insanlarımız da önlerine servis edilen yazıların içeriğine dahi bakmaksızın oluşturulan algıya kanıp sanal medyada LİNÇ dalgasına eşlik ederek işi " DİYANET KAPANSIN " noktasına kadar getirebiliyorlar. Hristiyan aleminde Rahiplerin defalarca çocuklara tacizi gündeme geldi. Yine Rahiplerin kendi aralarında cinsel ilişkileri medyada yer aldı ama kimse PAPA görevi bıraksın, PAPALIK makamı kaldırılsın, VATİKAN’ın statüsü değiştirilsin demedi. Vatikan ve Papanın bütçesi sınırsızdır ama kimse çıkıp " Vatikan' a bu bütçe neden veriliyor " demiyor. Kısacası bu çevrelerin oyununa gelmemek lazım. Bunlar algı operasyonlarıdır. Din adamları kusurlu açıklamalar yapıyor olabilir bu İslam’ı bağlamaz. Kusurlu olan insanlardır, müslümanlardır, din değildir. Bu algı çevrelerinin Hristiyanlıkla, Musevilikle uğraştığını açık aradığını göremezsiniz. Bunların derdi İslamdır. İçeriği dolu bir DİYANET topluma lazımdır. Aklı başında, şuurlu din adamları toplumun olmazsa olmazıdır. Açıklamalar yanlış olduğunda eleştirelim, üzerine konuşalım ama en azından yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için içeriğine de bir göz atma zahmetinde bulunalım.. Unutmayalım ki; İnançsız, imansız bir toplumun sonu felakettir.’’diye ifade etti.