KURUM ELAZIĞ'DA

ELAZIĞ'IN SORUNLARI VE DEVAM EDEN PROJELERLE İLGİLİ YERİNDE İNCELEMELER YAPMASI AMACIYLA İLİMİZ AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN ŞEHRİMİZE DAVET EDİLEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KURUM ELAZIĞ'DA…

KURUM ELAZIĞ'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekilleri ve Bakanların katılımlarıyla 4-6 Ekim tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara Kızılcahamam’da yapılan istişare kampında bakanlarla birebir görüşme yapan ilimiz milletvekilleri, şehrin problemlerini ve çözüm önerilerini bakanlara bizzat aktardılar.

Bu görüşmeler çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen ilimiz milletvekilleri şehrimizde devam eden yatırımlar ve projeler ile eksiklikleri yerinde görmesi amacıyla Elazığ’a davet ettiler.

İlimiz Ak Partili milletvekillerinin davetini kırmayan Bakan Kurum,  çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla son dakika bir iptal söz konusu olmazsa yarın  ilimizde olacak.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI TALEPLERİNİ İLETECEK

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan ve  Bakan Kurum’un davetlerine icabetlerinden dolayı teşekkür eden Milletvekili Bulut, şunları ifade etti.:

“Elazığ’ın çözüm bekleyen konularını Sayın Bakanımıza yerinde sunacağız. Sayın Bakanımıza sunulmak üzere Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları kapsamlı bir çalışma hazırladı ve bu bağlamda Belediyemizin projelerinin hayata geçirilmesi için kendilerinin desteğini isteyeceğiz.”

 

NE İSTİYORUZ?

AK Parti MKYK Üyesi ve ilimiz milletvekili Metin Bulut, Bakan Kurum’dan destek isteyecekleri projeleri ise şöyle açıkladı:

-Eğitim Araştırma Hastanesi kampüsünün devri

-Maden ilçemizin durumu

-Türkiye’de ilk olacak İpekyolu Projesinin tamamlanması.

-Millet Bahçesinin son durumu

-Kentsel dönüşüm projeleri

 

BAŞKA NE İSTEMELİYİZ?

Milletvekili Bulut’un talep listesine Hakimiyet Gazetesi ve halkın beklentilerine tercüman olma adına bizler de maddelerimizi sıralıyoruz.

1- Hamza Bey İçme suyu barajından yakın zamanda şehre akıtılması planlanan suyun şehir geneline ulaştırılması için çoğunluğu asbest olan şebeke hatlarının tamamen değiştirilmesi amacıyla kaynak aktarılması.

2- Her şiddetli yağmurdan sonra oluşan sellerden ve bunun getirdiği olumsuz etkilerden şehri ve şehir halkını kurtarmak amacıyla şehir genelinde yağmur suyu şebeke hattı çalışması yapılabilmesi için belediyeye kaynak aktarılması.

3- 1990’lı yılların başında ve o günün ihtiyacı ve teknolojisine göre inşa edilen, zamanla hem kapasitesi hem de teknolojisi yetersiz olan atık su arıtma tesisinin yenilenmesi konusunda bakanlığın destek vermesi. Bu proje ile hem şehrin atık su arıtma ihtiyacı giderilecek hem de Keban Baraj gölünün kirlenmesinin önüne geçileceği için çevre korunmuş olacak.

4- TOKİ tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerine deprem riski yüksek olan Karşıyaka, Kızılay, Aksaray ve Sürsürü mahallerinden başlanılması.

5- Sıfır atık projesinin yaygınlaştırılması amacıyla her mahalleye atık getirme merkezlerinin kurulması

6- Temizlik, itfaiye ve çevre koruma amaçlı özel ekipman ve araçların belediyeye hibe yoluyla kazandırılması konusunda destek verilmesi.