KÜLLİYE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Erkan BAY/ Harput Diyanet Eğitim Merkezi binasının yerine yapılacak olan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi'nde çalışmalar devam ediyor.

KÜLLİYE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da yapımına başlanılan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi’nde yapılan çalışmaları Elazığ Hakimiyet Gazetesi araştırdı. Elazığ’ın önemli yatırımlarından bir tanesi olan külliye İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verecek.                                        

80 MİLYON TL MALİYETLE YAPILIYOR

80 milyon TL maliyetle inşa edilecek külliyenin inşaatının yapılacağı alan toplam 30 bin 400 metrekareden oluşuyor. İhalenin tamamlanmasının ardından, Harput Diyanet Eğitim Merkezi binalarının yıkımı ihaleyi kazanan firma tarafından başlatılarak,külliyenin yapımına başlanıldı.

İHALE 2018 YILINDA YAPILMIŞTI

Kapalı inşaat alanın 21 bin 600 metrekare olduğu belirtilen külliyede, 19 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. Elazığ İl Özel İdaresi; külliyenin ihalesi için 2018 yılı Kasım ayında ihaleye çıkmış ve ihaleyi kazanan firma çalışmalarına başlamıştı.

İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ STATÜSÜNDE HİZMET VEREBİLECEK

İhale de Yaklaşık 15 tane firma teklifte bulunmuş, 12 tanesi yeterlilik almış ve bunlardan biri 80 milyon liralık bir fiyat ile Harput Külliyesi’nin ihalesini almıştı. Elazığ’ın sosyal kodlarına dokunabilecek düzeyde önemli yatırımlardan bir tanesi olan külliye İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verebilecek, içerisinde 200 kişinin aynı anda konaklayabileceği, Türkiye’nin önemli  tesislerinden bir tanesi olacak.

ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Elazığ ve Harput için önemli kazanımlar sağlayacak külliyenin içerisinde; İslami araştırmalar merkezi, eğitim binaları, kongre merkezi, seyir kulesi, çok amaçlı kütüphane, çok amaçlı konferans salonları, sosyal alanlar, spor sahası, seyir kulesi, restoran-kafe ve 200 kişilik yatakhane bulunuyor.

HARPUT’UN TARİHİ DOKUSUNA UYGUN OLACAK 

Harput'un tarihi kent dokusuna uygun olarak tasarlanan projenin hayata geçirilmesi ile birlikte içinde birçok aktivite alanı bulunan külliye ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak.Özellikle yurtdışından ve yurt içinden gelen bir çok misafiri ağırlamak ve bir çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapmak açısından büyük bir önem taşıyan külliye,sadece Elazığ’a değil bölgesi için de büyük hizmetler yapacak.

YANILMAZ, 28 DÖNÜM ARAZİYİ VERMİŞTİ

Harput’ta yapılacak Külliye için Başkan Yanılmaz mülkiyeti Elazığ belediyesine ait 28 dönümlük bir araziyi Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis etti.Projenin hayata geçirilmesi için Kalkınma Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunmuş ve onaylanması sağlamıştı.

900 GÜNDE TAMAMLANACAK

Elazığ ve Harput’a önemli bir değer katması beklenen Külliye'nin yaklaşık 900 günlük bir süre içerisinde biteceği tahmin ediliyor.Külliye tamamlandıktan sonra eğitimlerine ve faaliyetlerine başlayacak.