KÖY PAZARI KURULUYOR

HABER VERME GÖREVİ YANINDA ŞEHRİN SORUNLARI VE EKSİKLİKLERİNİ GÜNDEME TAŞIYAN VE KURUMLARA ÖNERİLERDE BULUNAN HAKİMİYET GAZETESİ'NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ BİR PROJE DAHA HAYATA GEÇİYOR. AV. MURAT ERDOĞAN'IN BAŞKANI OLDUĞU ELSAD, KÖY PAZARI PROJESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

KÖY PAZARI KURULUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Klasik gazeteciliğin de ötesinde şehrin sorun ve problemlerine her zamana dikkat çeken ve bu konularda eleştiren ve karalayan değil öneriler sunan Hakimiyet Gazetesi’nin geçtiğimiz  günlerde gündeme getirdiği bir proje daha hayat buluyor.

ELSAD HAREKETE GEÇTİ

Şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak amacıyla kurulan ve bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren ELSAD, gazetemizin gündeme getirdiği Köy Pazarı projesi  için düğmeye bastı. Elazığ ile ilgili hemen her konuda gündeme getirdiği projeler ve konularla dikkat çeken ELSAD, halkın taleplerine de duyarsız kalmayarak vatandaşın köylülerimiz tarafından üretilen her türlü organik ürünlerin satıldığı köy pazarlarını gündemine alarak harekete geçti.

TARIMDA İYİ DEĞİLİZ

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan Yerel Tarım Şurası’na katılarak görüşlerini ifade eden ELSAD Başkanı Av. Murat Erdoğan,  Elazığ’da tarım ve hayvancılıkta yaşanan en büyük sorunun sulama olduğunu belirtti.

SULAMA MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ

Uluova ve Kuzova sulama projelerinin işletim sisteminde yine elektrik kullanılacağını, bu durumun ise maliyetleri yükselttiği  için çiftçilerle ödenemeyeceğini ve biriken borçlar sebebiyle eskiden olduğu gibi yine elektriğin kesilerek ovaların susuz kalacağını ifade eden Erdoğan, bu konularda güneş enerji sistemleri ya da kendi cazibesiyle ovalara ulaşan suyun sağlanması gerektiğini ifade etti.

ORGANİK KÖY PAZARI GELİYOR

ELSAD olarak organik köy pazarı projesi hazırladıklarını belirten Murat Erdoğan, Elazığ’da organik köy pazarı projesi geliştireceklerini, bunun için yer belirlediklerini ve alt yapısını oluşturduklarını ifade etti.

Köylünün kendi ürettiğini  yine kendisinin pazarlayabileceği bir alan sağlama için oluşturdukları Organik Köy Pazarı projesi için ilgili  kurum ve kuruluşlarla görüştüklerini ve projeyi olgunlaştırıp hep birlikte Elazığ halkının kullanımına sunacaklarını ifade etti.