'YÜZER HAVUZ'' İLGİ GÖRÜYOR

Türkiye'nin yarım adası konumdaki Elazığ'da turizm konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor...

'YÜZER HAVUZ'' İLGİ GÖRÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde başlatılan turizm atağı, her geçen gün Elazığ’a saklı güzelliklerini ortaya çıkarıyor.

Elazığ’da turizm anlamında yapılan çalışmalar devam ederken, Elazığ’ın Keban İlçesi Keban Baraj Gölü üzerinde yarı olimpik ‘’Yüzer Havuz’’ yapıldığı haberlere düştü.

Bu yarı olimpik ‘Yüzer Havuz’ hem boğulmalara karşı güven veriyor hem de yazın sıcağında deniz olmayan kentte yüzmeyi sevenleri ağırlıyor. 

Elazığ'ın Keban ilçesinde Türkiye’nin baraj üzerinde yüzen ilk havuzlarından biri olan, yaklaşık 7 yıl önce kaymakamlık tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı tarafından kabul edilerek yapılan yarı olimpik "Yüzer Havuz' sıcak havalardan bunalan vatandaşların en uğrak mekanı oldu.

Öyle ki Türkiye’nin gündemine de girerek, Elazığ’da yapılan bu hizmetin önemine vurgu yapıldı.

Çünkü 45 yıldır ülkeye önemli bir enerji üretimi sağlayan Keban Barajı'ndaki yarı olimpik niteliği taşıyan havuz güvenli olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Her yıl çok sayıda kişinin baraj ve göllerde boğulduğu ülkede Keban Barajı üzerinde kurulan yüzer havuzun olması, insanlarımız için de güven teşkil ediyor.

Havuzun özellikleri ise yetişkinler için, 12,5 metre genişliğinde 25 metre uzunluğunda ve 1 metre 80 santim derinliğinde, çocuklar için ise 5 metre genişliğinde 12,5 metre uzunluğunda ve 80 santim derinliğiyle hizmet veriyor.

Yüzer havuza Elazığ başta olmak üzere komşu illerden kente gelenlerde yoğun ilgi gösteriyor. 

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.