KILIÇDAROĞLU KIZMIŞ…

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Anıtkabir'e yürümeyi planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, partisinin milletvekilleri yarı yolda bırakmış.

KILIÇDAROĞLU KIZMIŞ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Planlanan saatte gelmedikleri için Milletvekillerini dakikalarca bekleyen Kılıçdaroğlu'nun, zaman zaman sinirlenmesi dikkat çekmiş.

Bu olay da gösteriyor ki Kılıçdaroğlu bu kez gidici. Yapılacak ilk kurultayda Kılıçdaroğlu’nun ipi çekilecek gibi.

Geçmişte sadece Muharrem İnce’nin rakipliği ile karşılaşan Kılıçdaroğlu’nu yapılacak kurultayda Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Yılmaz Büyükerşen ve Gürsel Erol gibi yeni potansiyel rakipleri var. Tamam bu isimler Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmayacaklar belki ama delege reylerine ve sonuca ciddi etki edecek bir siyasi potansiyellere sahipler.

İmamoğlu’nun İstanbul, Yavaş’ın Ankara, Erol’un kırgın ve küskün delegeler üzerinde yapacağı küçük çaplı bir çalışma bile Kılıçdaroğlu’nun sonu olabilir.

Anıtkabir gibi Atatürk’ün huzurunda ve 19 Mayıs gibi özel bir günde Atatürkçülüğü ve laikliği ile övünen bir partinin milletvekilleri, yine bu yönleri ile öne çıkan genel başkanlarını bekletiyorlarsa, başka bir ifade ile çok da takmıyorlarsa, bu durum CHP’de önemli gelişmelerinin yaşanacağına dair bir işaret fişeğidir.

Daha bu ne ki… Kılıçdaroğlu çok kızacak çokkkk.