KİM TAKIYOR Kİ!..

KİM TAKIYOR Kİ!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylardır Covid serencamıyla süren mücadelemiz son günlerde hasta sayılarının artmasıyla yeni bir döneme geçildiği sinyallerini de veriyor adeta. Bir taraftan hayatın genel rutini devam ederken öbür taraftan rutin hayatın izole olmuş yüzüne uyum sağlamaya çalışıyoruz. Malumumuz sıcak kanlı ülkelerin sıcak insanları bir araya gelince fiziksel mesafeler bir süre sonra yerini eski alışkanlıklara bırakıveriyor.

Bu da hastalığın yayılım hızına etki eden en önemli risk faktörlerinden biri. Hal böyleyken her geçen gün alınan önlem ve tedbirlere yenilerinin eklenmesi de kaçınılmaz oluyor doğal olarak.  Bu amaçla İstanbul Valiliğinin geliştirdiği esnek çalışma modeli hastalıkla mücadele konusunda önemli bir ufuk oluşturuyor ve diğer tüm şehirlerinde örnek alması gerekiyor.

Özellikle de şehrimizdeki bazı kurumların idari amirlerinin kulağına küpe olması gerekiyor tüm bu gelişmeler.  Dünyanın Covid'le mücadelesinde en önemli payı alan fiziksel mesafe ile kalabalık ortamların azaltılmasına yönelik tedbirler bizde bazı kurum amirleri tarafından ihlal edilmeye çalışılıyor, kasten ya da min gayri kasten. Toplu ve kalabalık organizasyonların ya da programların düzenlenmesi ile ilgili yönelik, çalışanlarından bazı istek ve taleplerin yanında belirli aralıklarla da telkinlerde bulunuyor olmaları akıllara ziyan dedirtiyor. Neymiş efendim çalışkan amir olacaklarmış kendi üstleri gözünde!.. Ferasetten uzak, bağnaz birer cehalet ehli örneği sergiliyor olmalarının  yanı sıra cellatlığa soyunmuşlar,  farkına bir varabilseler ya!

Aslında mesai saati düzenlemeleri ile toplu ulaşımdaki yoğunluğun dahi önüne geçilmeye çalışılması durumun vehametini gözler önüne sermeye yetiyor. Bizim bazı amirlere yetmemiş anlaşılan. Madem öyle biz onlara yardımcı olalım   bu yazıyla öyleyse... Muhterem kurum amirleri tedbirlerin, itina ve hassasiyet ile uygulanması mecburiyeti; kimselerin keyfi iradesi ile değil; kayıtsız şartsız uyulması gereken vatandaşlık görevlerimiz  arasındadır. Sağlıcakla kalalım hepimiz diye!...