ÇANTANIZDA BULUNSUN

ÇANTANIZDA BULUNSUN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın birçok özelliği ile önde olduğu ve yine birçok hasletiyle farklı bir yerde durduğunu sıklıkla ifade ediyoruz.

Milli konularda hassas ve duyarlı. Vatan, millet, bayrak ve de manevi konulardaki duruşu ile örnek olan bir konuma sahibiz.

Kanunlara saygılı, devlet malını koruma ve kamu malına karşı titiz, vergilerini ve devlete olan borçlarını zamanında ödeyen bir karaktere sahibiz.

Elazığlıların  bu özelliği resmen de tescillendi.

Türkiye'de 81 ilin kaçak elektrik kullanımına ilişkin yüzdesel verileri  yayınlandı.

Kaçak elektrik kullanımına ilişkin, illere göre oranların dağılımının yapıldığı haritada dikkat çeken detaylar öne çıktı.

Güneydoğu Anadolu, kaçak elektrik kullanımında bölgedeki illerin toplam verileriyle birlikte yine ilk sırayı aldı.

Bu bölgede 72,7'lik yüzdeyle Mardin, ilk sırayı diğer illere kaptırmamış.

Kaçak elektrik kullanımında Mardin'den sonra sırayı yine bölgedeki diğer iller takip etti.

Araştırmaya göre Elazığ’daki kaçak elektrik kulllanımı yüzde 7 ile yok denecek kadar az.

Elazığ'da bu oranlarda gösterdi ki Güneydoğu illerine göre elektrik kaçağının çok az olduğu, Malatya başta olmak üzere tüm komşu illerden de yine daha az bir orana sahip.

Bu bilgiyi neden gündemimize aldık ve dosyanızda kalsın diye kimlere tavsiyede bulunduk anlatalım:

Elazığ’ın zaman zaman bazı hak ve imtiyaz taleplerini yüksek makamlara ileten milletvekili, il yöneticileri, il başkanları, bürokratlar ve tüm yetkililer için bu bilgiler mutlaka dile getirilmeli ve dikkatleri bu yöne çekilmeli.

Elazığ, bir şey talep ediyorsa bunun katbekat fazlasını devletimize zaten vermiştir ve vermeye devam edecektir demek için bu bilgi harita dosyasında bulunmalıdır.

Depremin mağduru olan bu şehrin ve insanlarının en zor şartlar altında bile kamu malını beytülmal bilip kaçak elekrik kullanmadığının göstergesi olan bu harita üst düzey yönetici, bakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın da bilgilerine sunulmalıdır.

Gerçi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ ve Elazığlının tüm bu özelliklerini çok iyi bilir ki ilimizin teşvikte 6. Bölgede kalması talimatını hiç bir tereddüte mahal kalmadan verdi.

Bu harita; hem ülkeye sevdamız hem kamu malına gösterdiğimiz hassasiyetin hem de Elazığlılar olarak onur, gurur ve kıvanç vesilemizdir.