KENDİNİZE GELİN BEYLER!

KENDİNİZE GELİN BEYLER!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi!.. Kanuni Sultan Süleyman’a ait, sağlığın önemi hakkında söylenmiş önemli bir sözdür. Sağlığını kaybeden insanların yaşadıkları psikolojik süreç bir kenarda dursun birde amansız bir derde duçar olanların yaşadığı acı ve çaresizlik hastalık sürecinin çok daha sancılı olmasına sebep oluyor.

Neyse ki ülkemizde geçmişten bugüne özellikle de sağlık alanında gerçekleştirilen atılımlar insanımıza şifa dağıtmaya devam ediyor. Özellikle de Cumhurbaşkanımızın insan sağlığı üzerindeki hassasiyeti ile ortaya konan önemli projelerden biri olan şehir hastaneleri sağlık kalitesini üst çıtalara taşıyor.

İnsanımız devletimizin şefkati ve merhametinin tezahürü olan; her nevi sağlık ihtiyaçlarını konforlu ve son teknolojik donanımlarla donatılmış hastanelerde bulur hale geldi. Özellikle de son yıllarda sağlık bakanlığı bünyesinde birçok ilde gerçekleştirilen "şehir hastaneleri projeleri" hasta konforu ile hastanın tüm ihtiyaçlarının düşünülerek hizmet veriyor olması ve ülkemizde vatandaşın devlet hastanelerinde ilkleri yaşıyor olması ayrıca önemli değerli ve kıymetli.  Hele de cumhurbaşkanımızın vatandaşımıza her türlü hizmet feda olsun sözleri takdire şayan.

 Ancak gelin görün ki böyle güzellikler içerisindeyken iki gün önce ilimizdeki şehir hastanesinin malzeme olmadığı gerekçesiyle tahlil yapmak için hastaları sağlık ocağına yönlendirmesi şehirde gündeme oturmuştu. Şimdi ise Tekirdağ'dan gelen yeni bir haberle durum zannettiğimizden daha mı vahim düşüncelerine itti bizi.

 Habere göre İl Sağlık Müdürlüğü, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki poliklinik kapısına, 'malzeme eksikliği, personel yetersizliği, bozuk olan cerrahi aletlerden dolayı bütün ameliyatlarım iptal olmuştur' yazısı asan K.B.B. Uzmanı doktor hakkında idari soruşturma başlatılmış.

Tedavi amaçlı poliklinik kapısına gelen hastalar ise gördükleri manzara sonrası şoke olmuş. Asılı yazının fotoğrafını çekerek sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü hareket geçip doktor hakkında soruşturma başlatmış.

Ve sonuçta 657 sayılı D.M.K.'ya tabii olan çalışanların bu şekilde davranmasının doğru olmadığı, böyle bir yazı asarak hem kurumu hem devleti zor durumda bırakmanın bedeli olarak konu ile ilgili idari soruşturma yapılacağı ifade edilmiş.

 Ayrıca konu hakkında yapılan araştırmada; ilgili hekim veya ameliyathane sorumlusu tarafından idareye ulaştırılmış herhangi bir malzeme talebinin olmadığı, poliklinikte ve ameliyathanede K.B.B. hekimleri tarafından kullanılan cerrahi malzemelerde herhangi bir arıza durumunun olmadığı tespit edilmiş.

  Peki, şimdi Hakimiyet olarak bizlerde ilgili sağlık müdürlüklerine soruyoruz; eğer malzeme eksiği yoksa doktor neden hasta kabul edemiyor?

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, “Şehir hastaneleri hayalim olan projeler dizisiydi” dediği hastanelerle ilgili de acı tabloların yaşanması hastane yetkililerinin planlamada yetersiz oldukları ve bu nedenle tökezlemelerin yaşandığı gün gibi aşikârken, birilerinin koltuk kaygısıyla hareket etmemelerini görmezden gelemeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın bu millet Erdoğan’ı da onun millet sevdasını da çok iyi bilir.

Bu gibi olumsuzluklar Erdoğan’dan bağımsız fakat baş müsebbip olan sağlık il müdürlüğünden tutun da hastane başhekimlerinin hazin eserleridir. Kendinize gelin beyler! O makamlar sizlere emanet edildi. Emanetçiye ihanet edenlerden olmayın.