NİYET, KELİMELERDE KAYBOLDU

NİYET, KELİMELERDE KAYBOLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Elazığ valisi, şimdilerin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  işsiz bir gençle yaşadığı diyalog sebebiyle ulusal basının linç kampanyasına tabi tutuldu.

Aracına binmekte olan Başkan Murat Zorluoğlu’ndan iş isteyen gence tek tek yapması gerekenleri anlatan, ocak ayında belediyenin sitesinde ihtiyaç duyulan alanlardaki personel alınacağını oradan takip etmesini isteyen Başkan Zorluoğlu’nun bu izahatına rağmen, “Ne yani bizde intihar edip yere mi çakılalım?”  diyen gence karşı biraz da esprili bir şekilde “Biz intihar girişiminde bulunarak işe girmeye çalışanları işe almıyoruz, çıkana atla diyoruz, atlıyor” cümlesi olay oldu.

Olay olması da doğal. Yapılan bu görüşmeyi birisinin cep telefonu ile olsa kayda aldığı belli. Sayın Başkan bunu görmese bile korumaları ve yakın mesai arkadaşları bunu görüyor ve biliyor. Belki kötü niyetli birisi bu konuda komplo yapmak amaçlı bir mizansen de yapmış olabilir.

Burada Başkan Zorluoğlu’nun diyalogun birinci kısmındaki sabrı ve ikna edici cümleleri gerçekten takdire şayan. Ancak gencin ne yapalım,  intihar mı edelim? cümlesine başkanın verdiği cevap hoş olmamış.

Başkan Zorluoğlu,  aslında bu cevabıyla benzer eylemler ve nümayişlerle iş talep eden insanlara yöneticilerin hemen iş vermelerinin yanlışlığına dikkat çekmek istiyor ama kurduğu cümle ile niyeti görüntülere net olarak yansımıyor.

İntihara teşebbüs ederek ya da sosyal medyada yöneticilere karşı olumsuz beyanlarda bulunan şahıslara iş verilmesinin nasıl mahsurlara yol açtığını bu örnekle de görmüş olduk.

Elâzığ’da görev yaptığı süre içerisinde, ardından Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde oldukça başarılı olan ve halka güzel ve samimi diyaloglar kuran Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu aslında dikkat çekmek istediği bir konuyu yanlış kelimelerle ifade etmiştir. İyi niyetinden asla şüphe duymadığımız sayın Zorluoğlu’na  ve tüm siyasilere ve yöneticilere Hz. Ali’nin meşhur sözünü bir kez daha hatırlatalım. “Söz ağızdan çıkana kadar senin esirin, ağızdan çıktıktan sonra sen onun esirisin”