Keban ilçesinde ortalık karıştı, tam 50 kişi istifa etti

Keban ilçesinde ortalık karıştı, tam 50 kişi istifa etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keban Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Demir’in il teşkilatı  tarafından istifasının istenmesinden dolayı  Keban'da 50 kişilik bir grup  Ak Parti Keban İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra İlçe seçim Müdürlüğüne  dilekçe vererek istifa ettiler.

Ak Parti Keban İlçe Başkanlığın önünde basın metnini okuyan Selahattin Turan yaptığı açıklamada:"Çok kıymetli Kebanlılar hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Keban ilçesi huzurun olduğu, birlik beraberliğin olduğu Vatanına Devletine sahip olan bir ilçe Allah’a çok şükür bugüne kadar ilçemizde terör adına en ufak bir olay olmadığı gibi herkesin imrendiği bir ilçe olmuştur.

Bunları söylerken, maalesef Kebanlı olmayan sadece seçimden seçime Kebana gelen bazı siyasilerin Keban üzerine yapmış oldukları siyasi kararlardan dolayı Keban ilçesi iktidar partisiyle Belediye Başkanı bir türlü aynı partiden olamamıştı. Taki Fethiye Başkanımızın 2014 seçimlerinde İktidar partisinden aday gösterilmesiyle seçmenin yarısından fazlasının oyunu alarak Keban iktidar partisiyle tanıştı. Tabiki bunu çekemeyenler olabilir, Fethiye başkanın başkan olduğu sürede parti gözetmeksizin Keban halkı İçin gecesini gündüzüne katması bazı siyasiler için kendilerine ilerleyen Milletvekili seçimlerinde rakip olabilme veya bugüne kadar ilçe belediye başkanlarına yukardan bakan emir eri gibi gördükleri diğer başkanlara benzemeyen bir başkanlık yapan Fethiye hanımdan  İldeki siyasiler rahatsız olmalıki 2019 yılı yerel yönetimler seçimleri için Her kesimden Takdir toplayan Fethiye hanımın tekrar adaylığı kesin görünürken, Karşısına aday adayı bile cesaret edip çıkmazken, Keban ilçesinde yapılan Anketlerde açık ara önde çıkan Fethiye hanım ne hikmetse son anda aday gösterilmeyip yerine Ak parti ilçe başkanı gösterilmiştir. Bunu yapanlar Keban ilçesini tabiri caizse ya çantada keklik yada olsa da olur olmasa da olur şeklinde düşünmüş olmalılar ki, Fethiye hanım gibi kesin seçimi kazanacakları kişiyi iptal edip büyük bir kumar oynadılar ve sonunda mağlubiyeti yaşadılar.

Bu süreçte Ak parti ilçe başkanlığına Keban halkı tarafından sevilen sayılan güvenilir Yusuf Demir’i atadılar ve çok kısa sürede partiye küskünlüğü olanların partiye gelmeye başladığını gördük. Bu süreçte İlçeye ciddi Hizmetlerle beraber Partide Adaletli tavrı her kesimin beğenisini topladı. İlçede tüm siyasi partilerde, Stk'larda uyumlu bir çalışma başladı ve bunun üzerine Kebanda ilk defa tüm siyasi partilerin ve Stk ların üye olduğu Bir platform oluştururdu. Keban ilçemiz için çok güzel tablo oluşması helalde yine birilerini rahatsız etmiş olmalı ki İlçe Belediye başkanıyla ve Kebanla uyumlu çalışma gösteren Ak parti ilçe Başkanının istifası İl Başkanı tarafından istenmiştir. Biz kebanlılar olarak Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği Halkın iradesinin üzerinde bir güç olmadığını her ortamda beyan ettiği gibi bizde Keban halkı olarak Ak parti ilçe Başkanı Yusuf Demir’in partideki görevinden istifa ettirilmesini tasvip etmiyoruz ve bizlerde Ak parti üyeliğimizden istifa ediyoruz."dedi.