Kazaların Birçoğu  Aşırı Hız ve Dikkatsizlik Sonucu Oluyor

Tamer ÖREN - İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil SARAÇ, Elazığ'da meydana gelen kazaların çoğuna  aşırı hız ve dikkatsizliğin neden olduğunu söyledi.

Kazaların Birçoğu  Aşırı Hız ve Dikkatsizlik Sonucu Oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karayolları Trafik Güvenliği  Derneği Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil SARAÇ Karayolları Trafik Güvenliği haftası nedeniyle  gazetemize açıklamalarda bulundu. SARAÇ,  Elazığ’daki meydana gelen ölümlü ya da maddi hasarlı kazaların birçoğuna  aşırı hız ve dikkatsizliğin neden olduğunu belirtti. SARAÇ “ Örneğin; sürücü cep telefonu, radyo ya da navigasyon cihazıyla uğraşırken orta refüjde çıkan yayayı görmüyor. Yayalarda  dalgın olunca maalesef kaza kaçınılmaz oluyor” dedi.  Elazığ’da ölümlü kazaların birçoğunun  Malatya Caddesi üzerinde meydana geldiğini hatırlatan  SARAÇ “  Bu caddede en fazla  kazaların meydana gelmesinin sebebi de o cadde   çevreyolu statüsünde, yol çok geniş orta refüjde   gece ağaçların arasında  yaya çıktığında sürücü tarafından  geç fark ediliyor. Sürücüler süratli de olunca ölümlü kazalar meydana gelebiliyor. Bu caddedeki kazaları önlemek için yetkilileri defalarca uyardık.  Biz defalarca Malatya Caddesinin orta refüjünün baştan başa tel ile kapatılmasını önerdik. 5 üst geçit varsa  10’a hatta 20’ye yükseltilsin. Bir üst geçidin maliyeti bir insanın canından daha kıymetli değil” dedi.

Yılın her günü trafikte bir farkındalık yaratılmalı

Trafik kurallarının kanla yazıldığına dikkat çeken SARAÇ “ Şuanda bir kural varsa geçmişte birçok insan hayatını kaybetmiştir. Bundan sonrakiler hayatını kaybetmesin diye bu kurallar konulmuştur. Yılın her günü trafikte bir farkındalık yaratılmalı ve insanlar trafik konusunda kesinlikle bilinçlendirilmeli. Biz istiyoruz ki bu memlekette yaşayan vatandaşlarımızın burnu dahi kanamasın. Sevgi ve saygının hakim olduğu bir ortamda yaşamlarını sürdürsünler. Yapılacak çeşitli seminerler, paneller, konferanslarla  trafik kazalarının önüne geçilebileceğine inanıyoruz. Çünkü; trafik kazalarının çok büyük bir bölümü kurallara uymamaktan kaynaklanıyor.  Örneğin; hız kuralına uymamaktan kaynaklanıyor. Kavşağa geldiğnizde yeşil ışık yansa bile hızınızı azaltmak zorundasınız. Ya da kırmızıdan sonra yanan yeşil ışıkta bir anda hareket etmemeniz gerekiyor. Arkada çalan korna seslerini dikkate almadan kendinize 2-3 saniye bir zaman ayırmanız gerekiyor. Trafikte sabır çok önemli fakat; maalesef özellikle trafikte biz çok sabırsız bir toplum haline geliyoruz. Biz birimize daha saygılı olarak ve kurallara uyarak bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.