'KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE' EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı kapsamında kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini geliştirmek, farkındalık ve duyarlılık yaratmak, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümünü sağlamak amacıyla 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' eğitim semineri düzenledi.

'KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE' EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, Elazığ Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Orhan Yavuz, Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürü Özkan Özbay, Şube Müdürleri, Sosyal Çalışmacı Muhammed Melik Alev ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Elazığ Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Orhan Yavuz, Müdürlük olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek, kadına yönelik şiddetin nedenleri, istatistiki veriler, toplum üzerindeki etkileri konularında bilgi verdi.

İl Müdürü Turan Karahan ise konuşmasında; “Dinimiz kadına yönelik şiddeti kesinlikle kabul etmez. Peygamber Efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözü dinimizin kadına verdiği değeri göstermektedir. Birbirimize karşı davranışlarımızda, üstün olma değil de saygı ve sevgi içerisinde olursak hiçbir zaman şiddet olaylarına maruz kalmaz, huzur içinde yaşarız” dedi.

Seminer, Elazığ Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Muhammed Melik Alev’in sunumuyla sona erdi.(Bülten Haber)