Kadına şiddet, zihniyet değişikliği ile son bulur

25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle bir açıklama yapan ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadına şiddetin, zihniyet değişikliği ile son bulabileceğini ifade etti.

Kadına şiddet, zihniyet değişikliği ile son bulur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Yasemin Açık, mesajında kadına yönelik şiddetin evrensel bir hak ihlali olduğuna dikkat çekerek, “Kadına yönelik şiddet evrensel bir sorundur ve dünyanın hemen her ülkesinde çeşitli düzeylerde yaşanmaktadır. Bu anlamda, yaşam hakkının ihlali, insan onurunun ve haysiyetinin yok sayılması anlamında kadına şiddet insanlığa ihanettir. Tüm insanlığın bu soruna karşı duyarlı olması, sorunun çözümü için ortak hareket edecek mekanizmaların hayata geçirilmesi zorunludur” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Açık, kadına yönelik şiddetin aile içi bir mesele olarak değerlendirilmesinin kesinlikle doğru olmadığına da dikkat çekerek, “Kadına yönelik şiddet toplumsal ve kamusal bir sorundur. Sorunun çözümü için toplumsal bilinçlendirmenin sağlanarak, her kesimin içinde yer aldığı bir zihniyet dönüşümü elzemdir. Bu kapsamda hem şiddete karşı ağır cezai müeyyideler getirilmeli hem de şiddet mağdurları sosyal güvence koruma altına alınmalıdır. Bunlarla birlikte, kadınların kendi meselelerine sahip çıkması, yaşadıkları mağduriyetleri ilgili makamlara iletmesi ve kadınlar arasında sosyal dayanışma ruhunun güçlü bir şekilde hayata geçmesi de önemlidir” dedi.