İŞTE TASARRUF

GEÇMİŞ DÖNEMDE ÜCRETLERİNİN YÜKSEKLİĞİ İLE KAMUOYUNDAN BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN KİRALIK ARAÇLAR KONUSUNDA DEVRİM YAPAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI,  İHTİYAÇ DUYULAN ARAÇLARI KİRALAMA YERİNE SATIN ALMA YOLUNA GİDEREK KURUMUN ÖNEMLİ ORANDA TASARRUF YAPMASINI SAĞLADI

İŞTE TASARRUF
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ Belediyesi’nde hemen her dönemde kiralama ücretleri ile kamuoyunda sıklıkla tartışılan ve birçoğu yargıya taşınan araç kiralama konusunda devrim niteliğinde bir karar alındı. Bundan böyle Elazığ Belediyesi ihtiyaç duyduğu hizmet araçlarını kiralama yerine satın alma yoluna gidecek ve şirket ve şahıslara kiralama ücreti olarak ödenen miktar araçların taksitlerine ödenecek.

KİRA YERİNE TAKSİT

Elazığ Belediyesi Aralık ayı meclis toplantılarında üç yıl içinde önemli oranda tasarruf sağlayacak tarihi bir karara imza attı.  Alınan karara göre; birim müdürleri de dahil olmak üzere hizmette kullanılmak amacıyla 35 adet dublo tarzı hafif ticari araç,  26 çift kabinli kamyonet, 4 adet minibüs satın alınacak.

Devlet Malzeme Ofisi’nden, filo ve yılsonu kampanya avantajlarından faydalanılarak uygun fiyatlarla alınacak araçlara ödenecek taksitler, geçmiş dönemlerde aynı araçlara ödenen aylık kiralama ücretleri ile aynı miktarda olacak.  Ancak geçmişte yüklenici firmaya ödenen miktar, bu kez Devlet Malzeme Ofisine belediye parkına kazandırılan araçların taksiti olarak ödenmiş olacak ve araçlar belediyenin kendi malı olarak araç envanterine kaydedilecek.

ŞOFÖR VE YAKIT ZATEN BELEDİYEDEN İDİ

Geçmiş yıllarda yapılan araç kiralama ihalesinde yakıt ve sürücü şartı konmadığı için aracın yakıtı ve şoförü de zaten belediye tarafından karşılanıyordu. Yeni ihale ile de resmi araçlara yakıt ve sürücü yine belediye tarafından temin edilecek. Dolayısıyla belediyenin geçmiş yıllara göre bu alanda da bir kaybı söz konusu olmayacak.

RESMİ PLAKA CİDDİYETİ

Geçmiş dönemde kiralanmasına karşın Başkan Şerifoğulları döneminde araçların belediye tarafından alınmasının kuruma en büyük avantajı ise araçların resmi plakalı olması. Kiralık araçların plakalarının sivil olması dolayısıyla sürücülerinin ve birim sorumlularının araçları amacı dışında hatta şehir dışı da olmak üzere görev sahası dışında rahatlıkla kullanmalarına karşın, resmi plakalı olan araçları artık özel işler ya da görevleri dışında kullanılmasının da önüne geçilmiş olacak. Bu durum da hem akaryakıt israfını önleyecek hem de araçların çok kullanımdan kaynaklı yıpranmalarının önüne geçilmiş olacak.

İSABETLİ VE YERİNDE BİR KARAR

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın Belediyenin hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu araçları kiralamak yerine satın almasının hem şeffaflık hem de kurumsal tasarruf açısından devrim niteliğinde önemli bir adım olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu metotla belediyenin hizmetlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirileceğine vurgu yapıyorlar.

ÖNEMLİ ORANDA TASARRUF SAĞLANACAK

Başkan Şahin Şerifoğulları’nın kurum kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmasının en güzel ve somut örneğinin araçları kiralamak yerine satın alınması kararı olduğunu ifade eden vatandaşlar, satın alınan araçlara  resmi plaka ve üzerine yapılacak kurumsal giydirmelerle Elazığ Belediyesi’nin her an sahada ve hizmetlerin başında olma görünürlüğü ile  tanıtıma da önemli oranda  katkı sağlanacak.