'İNŞAL­LAH EL BİRLİĞİ İLE BU DAR BO­ĞAZ­DAN KUR­TU­LU­RUZ'

Fırat Hav­za­sı Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti (FHGC) Baş­ka­nı Semih Erdem ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Ali Du­man­dağ'a ne­za­ket zi­ya­re­tin­de bu­lun­du.

'İNŞAL­LAH EL BİRLİĞİ İLE BU DAR BO­ĞAZ­DAN KUR­TU­LU­RUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 FHGC Baş­ka­nı Semih Erdem ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri dün Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Ali Du­man­dağ’ı ma­ka­mın­da zi­ya­ret etti. FHGC Baş­ka­nı Semih Erdem, “Se­çi­mi­niz­de ha­yır­lı olsun. Ye­ni­den gö­rev­de­si­niz. Ti­ca­ret Borsa Odası ‘da ili­miz köklü Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rın­dan, ce­mi­yet ola­rak bi­zim­de 32 yıl­lık bir geç­mi­şi­miz var. İli­miz­de­ki STK’lar ile bu ne­den­le sık sık fikir alış­ve­ri­şin­de bu­lu­nu­yo­ruz” dedi. 

Erdem, “Önü­müz­de Kur­ban Bay­ra­mı var ha­liy­le döviz kur­la­rın­da­ki artış kur­ban ti­ca­re­ti­ni de et­ki­le­ye­cek­tir. Eko­no­mik kriz­le­ri da­ya­nış­ma içe­ri­sin­de ber­ta­raf et­me­li­yiz. İnşal­lah el bir­li­ği ile bu eko­no­mik dar bo­ğaz­dan kur­tu­lu­ruz. Biz üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­ma­ya mec­bu­ruz ki düz­lü­ğe çı­ka­lım. Ye­ni­den size ve yö­ne­ti­mi­niz­de yer alan ar­ka­daş­la­ra ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum” dedi. 

“İŞİMİZE DÖRT ELLE SA­RIL­MA­LI­YIZ”

Zi­ya­ret­ten duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­ti­ren Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Ali Du­man­dağ, ko­nuş­ma­sın­da şun­la­rı ifade etti: “Basın ol­ma­say­dı hiç­bir şeye ula­şıp, hiç­bir şey­den ha­ber­dar ola­ma­yız. Biz­le­rin hep bir­lik­te ha­re­ket et­me­si lazım. Sık sık görüş alış­ve­ri­şin­de bu­lun­ma­lı­yız. Ger­çek­ten ül­ke­miz zor bir sü­reç­ten ge­çi­yor. Bu sü­reç­te sa­bır­lı ol­ma­mız lazım. İşi­mi­ze dört elle sa­rıl­ma­lı­yız. Dolar ve Euro’daki artış işa­dam­la­rı­nı dü­şün­ce­le­re sevk etti. İşa­dam­la­rı ya­tı­rım yap­mak­tan zi­ya­de; eli­miz­de­ki­ni nasıl ko­ru­ruz şek­lin­de bir dü­şün­ce içe­ri­sin­de. İnşal­lah kısa za­man­da ak­lı­se­lim ile bu işin üs­te­sin­den ge­le­ce­ğiz” 

“İNŞAL­LAH RA­HA­TA KA­VU­ŞA­CA­ĞIZ”

Si­ya­si­le­rin ya­tı­rım­cı­nın du­ru­mu­nu göz önün­de bu­lun­dur­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çeken Du­man­dağ, “İnşal­lah ra­ha­ta ka­vu­şa­ca­ğız. Açta olsak, tokta olsak bizim gi­decek bir ye­ri­miz yok. Bu­ra­da doğ­duk ve bu­ra­da öle­ce­ğiz. ABD’nin bize ta­li­mat ver­me­si­ne hiç bi­ri­miz razı de­ği­liz. Biz hü­kü­me­ti­mi­zin de ba­kan­la­rı­mı­zın da ar­ka­sın­da­yız. Ca­nı­mız­dan da ce­bi­miz­den de zarar gör­sek durum böyle. Şimdi bir ve be­ra­ber­lik za­ma­nı­dır” dedi.

“KUR­BAN FİYAT­LA­RI DEĞİŞİKLİK GÖS­TERMİYOR”

Du­man­dağ, ge­lecek Kur­ban Bay­ra­mı’nın ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı di­le­yen ve kur­ban­lık fi­yat­la­rı­na yö­ne­lik şu bil­gi­le­ri verdi “Geçen yıl ile bu yıl kur­ban­lık fi­yat­la­rı ara­sın­da de­ği­şik­lik yok. Kü­çük­baş kur­ban­lık ki­log­ram fi­ya­tı yine 18 TL ile 19 TL ara­sın­da de­ği­şik­lik gös­ter­mek­te. Üre­ti­ci­miz zarar ede­cek­tir. Dı­şa­rı­dan ge­ti­ri­len canlı hay­van ki­lo­su şu anda 30 TL ci­va­rın­da. Yani dı­şa­rı­dan alı­nan bir hay­va­nı üre­ti­ci­miz bes­le­mek­te çok zor­la­na­cak­tır. İnşal­lah yerli üre­tim olur. Dışa ba­ğım­lı­ğı­mı­zı bir ke­na­ra bı­ra­ka­lım. Ba­ka­nı­mız ol­ma­sa da aslan gibi bakan yar­dım­cı­la­rı­mız var ve on­la­ra ili­mi­zin so­run­la­rı­nı yan­sı­ta­ca­ğız.”