İL GENEL MECLİSİNDE GERGİN ANLAR YAŞANDI

İl Genel Meclis toplantıları 4. oturumunda gergin anlar yaşandı. Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gündem maddesini görüşülürken, Meclis üyeleri arasında tartışma çıktı.

İL GENEL MECLİSİNDE GERGİN ANLAR YAŞANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik tarafından gönderilen İl Özel İdaresi’nin %33, Elazığ Belediyesi'nin % 33 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının % 27 ve Elazığ Ticaret Borsası’nın %7 ve hisse oranları ile Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. İl Özel İdaresi’nin kurulacak olan Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi bölgesinin %33 hisse oranı ile ortak olup olmayacağı, ortak olunması halinde %33 ise oranına karşılık gelen 708 bin TL’nin aktarılması kurulacak olan Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetinde bulundurulacakları 5 üye isminin il genel meclis belirlenmesi konusunun görüşülüp karara bağlanmasını içeren gündem maddesi, Meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.

Kendilerinin bilgilendirilmediğini öne sürerek, karara tepki gösteren MHP'li Osman Dilek’in tepkisinin ardından, salonda sesler yükselmeye başladı. Tartışmanın büyümesiyle, MHP grubu salonu terk etti.

 

 

GEREKLİ İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ, YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek, “Cip tarafında Termal Organize Sanayi Kurumu ile ilgili bir konuydu. Bizim açımızdan, incelediğimiz de yeterli bilgileri alamadığımız için bizim açımızdan onaylayabileceğimiz bir şey değildi. Fakat burada 5 kişilik bir mütevelli heyeti il Genel Meclisinden. Arkadaşlar orda kendi aralarında oturmuşlar. Hiç nezaket gereği olarak, ne bilgi verme ne sorma ne de bir şey yapma, hiçbir şey yapmadan usulsüz bir şekilde biz aldım bir yerden diyerek zikrederek mecliste oylamaya sunuldu. Bizde konu ile ilgili bir açıklama yapalım dedik, ona da müsaade etmediler. Bazı arkadaşların sinirleri de gerildi. Bizi MHP olarak burada yok sayıyorlar. Yok, hükmündeyiz biz.  Varlığımız yokluğumuz yok. Biz siyasi partiyiz, buna müsaade etmeyeceğiz. Biz kanun çerçevesinde iç tüzüğe uyarak gerekli itirazlarımızı yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

ÇALIŞMA ALANIMIZ SINIRLI

Meclis üyesi Dilek, “Meclise 5 dakika ara verildi, meclise sonra kimse bizi davet etmedi. Davet edilmiş olsaydık icabet ederdik. Biz oraya geldik, sizlerde oradaydınız. Arkadaş meclis devam ediyor dedi, meclis devam ediyorsa devam edin biz yokuz burada. Şimdi orada esas olan hadise şu; başta yapılması gerek. Önerge ve isimlerin belirlenmesi yapılmadığı için 2. Oturumda onu yasallaştırmak için böyle bir teşebbüste bulundular. 2.sinde bizim hiçbir bilgimiz yoktu. Müteşebbis heyetle ilgili bizden hiçbir bilgi alınmadı. Her zaman olduğu gibi kendi kafalarına göre. Buranın sahipleri kendileriymiş gibi kendi kafalarına göre davranıyorlar. Buranın sahibi yok. Kendileri dışında bilgi edinme hakkı kimsede yok. Bunun için buradan sayın valime söylüyorum; Elazığ’da birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu estirilecekse bu böyle olmaz.  Sayın valim bu işe bir el atın, atmıyorsunuz da biz bu mecliste bu şekilde çalıştıramıyoruz. Çalışma alanımız sınırlı. Saldıranlar bağıranlar çağıranlar var. Biz hukuki bir mücadele veriyoruz orada. Orada usulsüzlük var o usulsüzlüğün düzelmesi lazım. Konu ile ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirsin. Fakat adamlar susturmak için biz böyle yaptık istersen kabul edersiniz isterseniz etmezsiniz diyor” diye kaydetti.

 

MADDE HAKKINDA GRUP OLARAK SÖZ ALAMADIK 

MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek, “Madde hakkında grup olarak söz alamadık. Kendileri de yaptıklarının yanlış olduğunu biliyor. Sonra bu ihale şaibelere çok açık. Adrese teslim işler var. Şart namelere bakın. Burada güven yıktırılmıştır. Çünkü her konuda muhalefeti uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bizim amacımız kamuoyunu her konuda bilgilendirmek.Kamuoyu duymasın diye geçen gün mikrofonları kapattılar, bugünde yaşanan hadiseyi gördünüz. Ama bu millet bize oy verdi. Oyumuza oranla temsil hakkımızı, muhalefet hakkımızı kullanmak istiyoruz. Çalışmak istiyoruz. Bizi engelliyorlar.” ifadelerini kullandı.