HER KOLDAN TANITIM

HER KOLDAN TANITIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etmişler.

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, bu ziyareti fırsat bilerek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a geçtiğimiZ aylarda keşfedilen Elazığ’daki kanyonlar hakkında bilgi vererek kanyonların fotoğraflarını göstermiş.

Akbıyık, Bakan Ersoy’a Baskil ilçesinde yer alan kanyonların 9 bin yıllık geçmişi olduğunu ifade ederek, keşfedildikten sonra isimleri Saklıkapı ve Karaleylek olarak belirlenen ve çok güzel bir manzaraya sahip olduğunu ifade ederek Elazığ ve bölge turizminin canlanması için oldukça önemli gördüklerini ifade etmiş.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan kanyonların turizme daha hızlı ve etkin olarak kazandırılması yönünde desteklerini talep eden Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’a, bakandan tam destek gelmiş.

 “Elazığ’da bulunan kanyonları biz de takip ediyoruz. Basında çıkan haberlere de bakıyoruz. Her iki kanyonun da tanıtılması ve turizme kazandırılması gerekiyor. Oranın alt yapısının olması gerekiyor. Restoranlarla, konaklama alanlarıyla, sosyal alanlarla ilgili çalışmalar yapmak gerekiyor. Kanyonların tanıtımı ve alt yapısının sağlanması için gereken desteği vereceğiz” ifadelerini kullanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gerekli çalışmaların yapılması talimatlarını vermiş.

Bu olay da gösteriyor ki her bir ziyaret aslında her bir kazanımın kapısını açıyor. Kanal Fırat’ın şehir sevdalısı genel yayın yönetmeni Zeki Akbıyık, birilerinin yaptığı gibi ziyarette kendisini, kurumunu, televizyonların kurumsal yapısını ve hatta kurumuna destekler talep edebilirdi. Zira biliyoruz ki Kültür ve Turizm Bakanlığının yerel televizyonlara yönelik ülke tanıtım merkezli destekleri de var. Ancak bunların tümünü geçip, şehrimiz turizmine yeni bir heyecan ve ruh veren kanyonları bizzat bakana gösteren ve bu konuda destek isteyen Zeki Akbıyık bu tavrıyla tüm siyasetçilerimize, bürokratlarımıza, hiçbir marifeti olmadığı halde hep “ben, ben” diyen   STK başkanlarına örnek olmuştur.

İnanın biz televizyonlarda Zeki Akbıyık arkadaşımızın bu samimi gayretini ve büyük bir heyecanla bakana kanyonlarını resmini gösterme azim ve duyarlılığını görünce kendisiyle bir kez daha gurur duyduk.

Aklımıza geldi birden bire ve şu soruyu sorduk? Acaba dedik, ilgili kurum olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu konuda bakanlık nezdinde ne yaptı şimdiye kadar?

Sonraki haberle sanki mahcup olduk biraz. Evet, ilgili müdürlük bir hizmet yapmış. 10-12 arkadaş bir araya gelip tanıdıkları bir minibüsçüyle anlaşıp hadi bu hafta sonu bir Palu’ya ya da Keban’ ya da kanyonlara gidelim der ve yola çıkarlarsa. İlgili müdürlük bu minibüse sen turizm şirketi değilsin ve suç işledin. Ver 3 bin TL ceza…

Vay be gördünüz mü hizmeti. Mübarekler kendileri turizmi canlandırmak için paket turlar yapmazlar, yapmadıkları gibi garibanca yapanları da cezalandırdılar. Ve bunu da bir faaliyet ve marifetmiş gibi haber yaptırırlar.

Yok, yok, bu memleketin turizmi bu memleketin insanıyla asla mümkün değil.