HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL, MUHALEFET MİLLETVEKİLİ OLMASINA RAĞMEN DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDA BİR SİYASET ANLAYIŞI İLE HEM ŞEHRE HİZMET EDİYOR HEM DE HALKIN GÖNLÜNDE YER ETMEYE DEVAM EDİYOR

HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her kesimden aldığı oylarla Elazığ’dan 42 yıl sonra CHP’nin milletvekili çıkarmasını sağlayan Gürsel Erol, klasik muhalefet anlayışını yerle bir eden bir siyasi anlayışını hakim kılarak örnek bir milletvekili profili çizmeye devam ediyor.

Şehrin en küçüğünden en büyüğüne tüm sorunlarını kendisine dert edinen ve klasik muhalefet anlayışı olan eleştirme yerine çözümün bir parçası olmayı tercih eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu konuda iktidar milletvekilleri ile birlikte hareket etmeyi teklif ediyor.

SORUNLAR BENİM DE SORUNUM

Elazığ milletvekili olarak iktidar-muhalefet ayrımı gözetmeyen, “şehrin her sorunu beni de ilgilendirir ve bu sorunların çözümüne kakı sunmaya hazırım ve bu sebeple valilik ya da farklı resmi kurumlarda yapılan toplantılara davet edilmem gerekir” diyerek fedakârlığa hazır olduğunu her fırsatta kamuoyuyla paylaşan Gürsel Erol, bu tavrıyla halktan da takdir topluyor.

YANLIŞA YANLIŞ DİYEN TEK İSİM

Elazığ’da yanlış ya da eksik yapılan konularda yüksek sesle eleştirilerini sıralayan, doğru yapılan hizmetleri de takdir eden CHP Milletvekili Gürsel Erol, bu özelliği ile yıllar önce merhum Necmettin Erbakan’ın kendi partisinin muhalefetteki konumu için sarfettiği “hayra motor şerre fren” olmayı başaran ender siyasetçilerden biri olmayı başarmış durumda.

ÖZEL İDARE ÖRNEĞİ

Yapılan yanlışları anında kamuoyuyla paylaşan CHP milletvekili Gürsel Erol, bu özelliğini en somut bir şekilde İl Özel İdaresine personel alımlarında gösterdi. Alımlara şaibe karıştığı ve birtakım dedikoduların şehirde konuşulduğunu ifade eden Erol, bu konuda siyasi ve yetkilileri uyarmasının ardından sınav iptal edildi ve sadece şoför ve operatör alımları gerçekleştirildi.

Şoför ve iş makinası operatörü sınavının da şeffaf ve objektif olması gerektiğini belirten Erol’un bu talebi de dikkate alındı ve sınavlar kamera önünde gerçekleştirildi. Bu uygulamayı yerinde gören Erol da yetkililere şeffaflıklarından ve sınavın tarafsız olarak yapılmasından dolayı teşekkür etti.

ŞEHİT FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un şehrimize bir önemli kazanımı da Fethi Sekin külliyesi ile yaptığı girişim oldu.

Bir dernek tarafından yapımına başlanan ancak mali kriz sebebiyle yarım kalan külliyenin tamamlanması için  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşen Erol, projenin bu belediye tarafından tamamlanacağını kamuoyuna duyurmasının ardından hiçbir yetkiliden haber çıkmazken MHP il Başkanı Semih Işıkver, bu durumun şehidimizin ruhunu inciteceğini ifade ederek külliyenin Elazığlılar tarafından yapılması gerektiğini ve bunun için kendi üzerine düşeni yapacağını açıkladı.

Bu açıklamadan sonra da Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ilimiz milletvekilleri açıklama yaparak külliyenin yapımını Elazığ Belediyesi’nin üstlendiğini ifade ettiler.

ELAZIĞSPOR'UN SAHİBİ

CHP milletvekili Gürsel Erol’un şehre en önemli hizmetlerinden biri de Elazığspor'a sahip çıkması, maaşının yarısını sürekli olarak kulübe bağışlaması ve her fırsatta maçları izlemeye giderek manevi desteğini de vermiş olması.

Elazığspor konusunda diğer siyasi ve yöneticilerden farklı bir portre çizen Erol, öncelikleri arasına Elazığspor'u her zaman birinci sıraya almış ve desteğini bir defaya mahsus değil süreklilik arz eden sistematik bir yapıya kavuşturmuştu.

Elazığspor’a yaptığı bu destekler kamuoyunda sıkça konuşulunca diğer siyasiler de bu olaya kayıtsız kalmama gereğini duydular ve başlattıkları kampanyalarla desteklerini vermek zorunda kaldılar.

İŞKUR KURALARI

CHP Milletvekili Gürsel Erol, ilimizdeki diğer siyasiler ile il yöneticilerinin zan altında kalmamaları için İŞKUR kuralarının da şeffaf yapılması gerektiğini ifade etmiş, bununla da kalmayarak İŞKUR kuralarının çekimlerini bizzat kendisi de takip ederek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasına engel olmuştu.

ELAZIĞ’IN MARKASI

Elazığ ile ilgili çalışmalarının yanında CHP içindeki özgül ağırlığı ve bu misyon içindeki özgür ve vicdanlı bir ses olma özelliğinden dolayı başta CNN Türk, Haber Türk, NTV gibi ulusal kanallarda ülke gündemini değerlendirmek için tartışma programlarına davet edilen ve söylemleri ile CHP’den ziyade halkın genel bakış açısını yansıtan bir profil çizen Gürsel Erol, entelektüel bir aydın yönüyle de ilimizi en güzel bir şekilde temsil ediyor.

HALK ONU SEVDİ

Milletvekilliği kimliği yanında sıradanlığı ve doğallığı ile de halk Erol’u ve siyaset tarzını beğenmiş ve takdir etmiş durumda. Yapılacak herhangi bir yerel ya da genel seçimde kendi oyları ile bağımsız olarak bile seçileceğine inanıyor. Çünkü halk, Erol’da samimiyet görüyor ve iktidarda olduğunda şehre birçok hizmeti getirebileceğine inanıyor, ona güveniyor.