HAYDİ SANDIĞA!

BAHÇELİ'NİN ERKEN SEÇİM İÇİN ÖNERDİĞİ 26 AĞUSTOS TARİHİNİ,  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  24 HAZİRAN TARİHİNE  ÇEKTİ

HAYDİ SANDIĞA!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin salı günü haftalık grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de görüştü.

Dün 13.30'da başlayan zirve, yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından Bahçeli Başkanlık Divanı'nı topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile gerçekleşen 'erken seçim' zirvesi sonrası açıklama yaparak erken seçimin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı.

 

SEÇİM 24 HAZİRAN’DA

Dün Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından basınının huzuruna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini,  Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelerek iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

 

“15 TEMMUZ BİR MİLATTIR”

Dün Bahçeli ile oldukça geniş yelpazede istişare ettiklerini,  Bahçeli'nin de ifade ettiği Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi teklifini de değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:  “15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette bir tarihtir. Milletimizin kahramanlığı unutulmayacaktır. 29 gece tutulan nöbetler sembol olmuştur. Yenikapı'da yaptığımız milyonlarca vatandaşın katıldığı mitingte verdiği mesajı çok net ortaya koymuştur. Nitekim 16 Nisan'da önümüzü açması ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin ön açması ile yönetim değişikliğini hayata geçirme fırsatı bulduk. Türkiye halen  16 Nisan'dan sonra eski diye ifade ettiğimiz sistemle yönetilmektedir. Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumu sayesinde sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkları ortaya çıkıyor.”

 

“2019 YILINA KADAR DİŞİMİZİ SIKAMAZDIK”

 Türkiye'nin belirsizlikleri bir an önce aşması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’ Yeni yönetim sistemine geçmenin  giderek aciliyet gösterdiğini,  Bahçeli'nin çağrısını yetkili kurullarla görüşerek ,ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar nedeniyle olumlu yaklaştıklarını’’ ifade etti.

 

CHP: ‘’HODRİ MEYDAN’’

Muhalefet cephesinden ilk tepkiyi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Hodri meydan" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da CHP grubundan yaptığı konuşmada Bahçeli'nin adını anmadı ancak "Seçim diyorlar ya, olacak inşallah. Artık bunlar devleti yönetemiyor. Onların sözcüsü konuştu 'Seçime gidelim' diye. Yönetemiyorlar Türkiye'yi. Bunu da artık itiraf ediyorlar" sözleriyle seçime hazır olduklarının mesajını verdi.

 

HDP: ‘’HAZIRIZ’’

HDP'den de "Hodri meydan" açıklaması geldi. Parti grubunda konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, "Bir karar aldıysanız, Halkların Demokratik Partisi olarak size hodri meydan diyoruz. Biz seçime de varız" dedi.

 

MECLİS DIŞINDA KALANLAR…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur" dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da, seçim kararına desteğini "Türkiye'nin hakikaten bugünkü şartlarda daha ileriye gitmesi mümkün değil. İktidar partisi, içinde yaşadığımız problemlere bir çözüm bulamıyor. Bir şaş kınlık içerisinde, bundan dolayı bir erken seçim kararı isabetli olur kanaatindeyiz" sözleriyle açıkladı.

 

YSK TAKVİMİ AÇIKLAYACAK

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken seçim için Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıklayacak. Seçimlere çok kısa bir süre kaldığı için aday adayı olmak isteyen devlet memurlarının Nisan ayı içinde istifa etmeleri gerekiyor.

 

ELAZIĞ LİSTESİ

Elazığ’da milletvekili listelerinin nasıl oluşacağı da siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Cumhur ittifakı gereği MHP Adaylarının da Ak Parti listesinde olması gerekiyor. Geçmiş seçimlerde bir milletvekili çıkarma potansiyeline sahip olan MHP’nin listede bir aday ile temsil edilmesi bekleniyor.

 

OĞUZHAN DEMİR KESİN GİBİ

İttifakın ilk gününden bugüne Ak Parti ile olumlu bir süreç başlatan, zaman zaman Ak parti ile Ak Partili belediye meclis üyeleri arasındaki tartışmaların son bulmasına yönelik sağduyu çağrısı yapan MHP il Başkanı’nın listede olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

AK PARTİ’DE ADAYLIK TELAŞI

24 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda ismin de seçimlere hazırlıksız yakalandığı, sürenin kısa olması dolayısıyla adaylık düşünen birçok ismin de bu sebeple adaylıktan vazgeçeceği düşünülüyor. Mevcut milletvekillerinden biri dışında diğerlerinin değişeceği yönünde ciddi bilgiler olduğunu belirten siyasi gözlemciler, Ak Partinin bu kritik seçimde, genel merkeze yakınlığı esas almak yerine halkın taleplerini ve halkta karşılığı olan isimleri aday olarak göstereceği ifade ediliyor.