İL GENEL MECLİSLERİ KAPATILIYOR MU?

Uyum çalışmaları kapsamında ele alınan konulardan en önemlisi  belediye başkanları ile valiler arasındaki görev tanımının  yeniden yapılması.

İL GENEL MECLİSLERİ KAPATILIYOR MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devletin yeniden yapılandırılmasını  içeren “uyum” çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

İL GENEL MECLİSLERİ KAPATILACAK

Buna göre,İllerde çift meclis uygulamasından vazgeçilecek. Bütünşehir yasasının öngördüğü gibi tüm illerde, il genel meclisleri kapatılacak. Güçlü yapı belediyeler olacak. Valiler, cumhurbaşkanını temsil edecek ve sadece uğurlama-karşılama yapan kadrolar olmaktan çıkartılacak.

BÜTÜNŞEHİR PROJESİNDE ELAZIĞ’DA VAR

Hükümet’in hayata geçirmek istediği Bütünşehir yasasına Elazığ’da dahil oldu.Nüfusu 500 bin kişiyi aşan iller arasında bulunan Elazığ’da da en güçlü yapı Belediye olacak.Buna göre,Elazığ Bütünşehir kapsamına alındıktan sonra İl Genel Meclisleri kapatılacak.

 

ELAZIĞ, TEK  ELDEN YÖNETİLECEK

Bütünşehir yasasına göre, Belediyelerde farklı sorumluluk alanları var. Bu sorumluluk alanlarının çerçevesi tam çizilecek. Tek elden plan yapılacak.Tüm kaynaklar il belediyelerine devredilecek"

 

NÜFUS İŞLERİ TÜİK İLE BİRLEŞTİRİLİYOR

Ayrıca çalışmada, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nin TÜİK’le birleştirilmesi de ele alınıyor. Uyum komisyonlarının kafa yorduğu diğer bir başlığı ise bir kısmı henüz faaliyeti bile geçmemiş olan 43 üst kurulun durumu oluşturuyor. Bu kurumlardan uluslararası anlaşmalar gereği kurulanlar ve TBMM’de seçimle işbaşına gelenler hariç, tarama yapılarak bir çoğunun lağvedilmesi planlanıyor.

 

MERKEZ VALİLİĞİ KALKIYOR

Şuan sayıları 80’i bulan, “merkez valilikleri” artık olmayacak. Bir ilde görevli olmayan valiye, bürokraside yeni bir görev verilmezse, devletle ilişiği kesilecek. Valiler, Cumhurbaşkanını temsil edecek.