HAKİMİYET GAZETESİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ, SULTAN TEYZE'YE DESTEK SÖZÜ

Kübra Kabukçu/Elazığ Hakimiyet Gazetesi'nin geçtiğimiz gün 'SULTAN TEYZE, YIKIK EVİNDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR' başlıklı haberinin ardından yetkililer harekete geçti.

HAKİMİYET GAZETESİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ, SULTAN TEYZE'YE DESTEK SÖZÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haberde, Karakoçan ilçesine bağlı Yoğunağaç köyünde yaşayan 51 yaşındaki Sultan İla, eşi Cengiz İla’yı 3 yıl önce kaybettikten sonra zor günler geçirmeye başlamıştı. Hiç çocuğu olmayan Sultan İla, eşini kaybettikten sonra yıkılan evinde yaşamaya devam etti. Hiçbir geliri olmayan Sultan İla, yıkık ev de zor günler geçirirken, yetkililerden de yardım bekliyordu. Hakimiyet Gazetesinin haberinin ardından Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba ve Karakoçan Kaymakamı Nebi Çanga, Sultan İlayı ziyaret ederek destek sözü verdiler.

Başkan Ayhan Akbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlçe Kaymakamımız Sayın Nebi Çanga ile birlikte Yoğunağaç (Golan) köyümüzde yıkılan evi için yardım talebinde bulunan Sultan İla teyzemizi ziyaret ederek, Kaymakamımız, Belediyemiz ve yardım severlerle el ele verip yeni bir ev yapma kararı aldık. Bu konuya duyarlı tüm Kardeşlerimize ve İlçe Kaymakamımıza teşekkür ederim. Sultan Abla bir daha o evde kalmayacak...“ dedi.