SİYASETTE YENİ ARAYIŞLAR

AK PARTİLİ SEÇMEN YANINDA,KENDİ PARTİSİNE KIRGIN VATANDAŞLARDA  ÜLKEYE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK SİYASİ BİR PARTİ ARAYIŞINDA

SİYASETTE YENİ ARAYIŞLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’nin girdiği son seçimlerde oyunu sürekli düşürerek irtifa kaybetmesi yanında MHP ile cumhur ittifakını kurması partideki çözülme ve erimeyi durduramıyor.

SADIK VE SAMİMİ TABAN BİLE ELEŞTİRİYOR

Ak Partideki çözülmenin ve erimenin en somut göstergesi ise partinin kurulduğu 2002 yılından bugüne desteğini ve fedakarlığını esirgemeyen ve hiç bir  talep ve beklentisi olmayan samimi tabanın da eleştiri yaparak partinin yanlışlarını dile getirmesi oluyor.

ERDOĞAN’A DESTEK DE BİTİYOR

Kurulduğu  ilk günden itibaren Ak Partiyi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sırf Türkiye ve İslam dünyası için üslendiği misyon gereği destekleyen ve bu desteğini 31 mart yerel seçimlerine kadar sürdüren  samimi taban da dahi Ak Partiye ve icraatlere yönelik eleştiriler yüksek perdeden dillendirilmeye başladı.

Önceleri milletvekilleri,  belediye başkanları, il yönetimi ve Ak Partinin atadığı bakan ve bürokratlara yönelik eleştiriler, son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelmiş durumda.

TABAN, KENDİNİ PARTİDEN GÖREMİYOR

Ak partiye  bugüne kadar kayıtsız şartsız destek veren ve bulunduğu her ortamda Erdoğan’ı ve hükümetin icraatlarını savunan samimi kesimin, yönetimde ve icra makamında bulunan bazı isimlerin usulsüzlük, adam kayırma, sırf kendi yakını diye misyona aykırı isimleri bile üst düzey makamlara ataması  ciddi bir soğumaya sebep oldu.

DAMAT ISRARI TÜKENİŞİN BAŞLANGICI

Ak partinin son yıllarda tabanda yara alması ve oy kaybına uğramasının en önemli sebebinin Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın tüm tepkilere rağmen kabinede yer almaya devam etmesi olduğuna vurgu yapan   vatandaşlar,  Bakan Albayrak’ın başarılı olsa dahi kamuoyundaki algısının iyi olmadığını ve siyasi olarak partiye ciddi oy kaybettirdiğini belirtiyorlar.

BABACAN’A YÖNELİM

Değişik vesilelerle Ak Partiden soğuyan ve partinin bu kadrolarla başarılı olmasının mümkün olmadığını gören tabanın Ali Babacan tarafından kurulacak partiye sıcak baktığı ve kadrosunu gördükten sonra oy verebilecekleri ifade ediliyor.

KÜSKÜNLERİ TOPLAYACAK

Parti kurma çalışmalarına başlayan ve zaman zaman bu konuda kamuoyuna bilgi veren Ali Babacan’ın kuracağı partinin başta Ak Parti olmak üzere kendi partisinin politikalarını beğenmeyen kırgın MHP, CHP, HDP ve İYİ Partili küskünlerin de oylarını alabileceklerini ifade eden siyasi gözlemciler, bu partinin en büyük zararı Ak Partiye vereceğini ifade ediyorlar.

YÜKSELEN DEĞER YENİDEN REFAH...

Ak Partinin yanlışları ve özellikle İstanbul seçimlerinin, ayrıca Türk seçmeninin herkes tarafından bilinen ve Erdoğan’ı da siyaseten yükselten ve cumhurbaşkanlığı makamına kadar mazlumdan yana olma  gibi  karakteristik özelliğini dahi ıskalayarak yenilenmesinde ısrarcı olan siyasi düşünceyi  gören samimi tabanın, Ak Partiden umudunu kestiği gözleniyor.

Bu tabanın ise merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisine yöneldikleri görünüyor.

Klasik muhalefet anlayışı yerine makul ve mantıklı siyaset yapan, istanbul seçimlerinde Ak Partinin 18 yıllık yanlış icraatlarını sıraladıktan sonra doğru yapılanları da ifade edip İstanbul’da Ak Partinin adayını destekleme kararını kamuoyuyla paylaşan Fatih Erbakan, bu tavrıyla büyük takdir kazanmıştı.

ARAYIŞI SONLANDIRACAK ADIM BEKLENİYOR

Seçmenlerin ve samimi tabanın Ak Partiden uzaklaşmasının önüne geçmek için zaten bu partiye kaybettiren Bülent Arınç, Cemil Çicek, Abdülkadir Aksu gibi isimlere önemli görevler verme yerine yeni yüzler ve yeni bir anlayışla halkın önüne çıkmasının gerekliliğine dikkat çeken siyasi gözlemciler, bu ve benzer isimleri “rakip partilere giderler” endişesi ile önemli görev vermenin  fayda değil zarar getirdiğini ifade ettiler. 

Bu ve benzer isimleri yeni hiç bir oluşumun almayacağına vurgu yapan siyasi gözlemciler, 18 yıl boyunca siyasette var olan isimler yerine yeni isimlerle yol yürünmesinin daha doğru olacağını ifade ediyorlar.