HABERMETRE NE DEMİŞ?

İnsansız Haber Analiz ve Raporlama sitesi Habermetre, Türkiye'de haberlere en çok konu olan siyasi isimlerle ilgili bir çalışma yaptı ve en çok haber konusu olan 9 ismi listelemiş.

HABERMETRE NE DEMİŞ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beklenenin aksine,  Koronavirüs salgını döneminde başarılı yönetimiyle halkın takdirini kazanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerine birinci sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkmış ve Bakan Koca ikinci sırada kendine yer bulmuş.

Zirvede 72 bin 925 haberle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alırken listenin ikinci sırası, 66 bin 900 haberle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın olmuş.

1 Mart-1 Haziran arasını kapsayan çalışmada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile-Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ilgili tüm haberler analiz edilmiş.

Erdoğan, 2 bin 375 sitede toplamda 72 bin 925 kez haber konusu olmuş. Cumhurbaşkanı ile ilgili haberler 130 milyon 783 bin 861 kez okunmuş.

Habermetre’nin bu tespitlerine bizlerin de yorumu şu olsun. Vatandaşımız pandemi sürecinde Sağlık Bakanı Koca’dan sadece vaka ve vefat sayısı ile ilgili haberleri okurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu sürecin tüm yasak, sınırlandırma ya da yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağı haberlerini takip etti. Ve yine Erdoğan’dan, sürecin mağdurlarına değişlik bakanlıklar tarafından yapılacak her türlü destek ve katkıların müjdesini okudu.

Esnaflarımız, işçilerimiz, süreçte işsiz kalan insanlarımız, çiftçilerimiz, sosyal şemsiye altında olan dar gelirli insanlarımız kısaca herkes ve her kesim, kendisini birebir ilgilendiren konuların haberini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dinledi ve okudu.

Ve hatta bu süreçte en revaçta olan bilim kurulu kararlarını bile Erdoğan’dan öğrendi. Dolayısıyla Sağlık Bakanı Koca’nın ikinci sırada olması çok doğal ve tabi bir sonuç.

Kaldı ki Bakan sadece bir konu ile ilgili, Cumhurbaşkanı her konu ile ilgili ve açıklama yapma noktasında tek yetkili.