YÜRÜYÜŞE İZİN YOK!

Geçtiğimiz günlerde bu köşede kaleme aldığımız yazı ile milletvekilliği  düşen üç vekil için HDP'nin Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya doğru eş zamanlı bir yürüyüş başlatması fikrinin hem pandemi süreci hem de olası provokasyonlara yol açar gerekçesi ile eleştirmiş ve yetkililerin bu yürüyüşe izin vermemeleri gerektiğini ifade etmiştik.

YÜRÜYÜŞE İZİN YOK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP; yürüyüşünü başlattı ama sadece Edirne’den. Zira, HDP’nin başlatmak istediği yürüyüşün Hakkari ayağına polis izin vermedi ve  vekiller, bu bölümü kırmızı plakalı araçlarına binip kentten ayrıldılar.

Yürüyüş öncesi Hakkari'ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri ve partililer, yürüyüşün startı için sabah saatlerinde parti binası önünde bir araya gelmişler. Polis de bina girişi ile binanın bulunduğu caddede geniş güvenlik önlemi aldı. Yağmurun da etkili olduğu Hakkari'de valiliğin de yaptığı açıklama üzerine polis,  yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

Hakkari Valiliğinin bu duyarlılığını Edirne Valiliği gösterdi mi bilinmez ama bu yürüyüşün büyük bir tahrik gücü taşıdığını biz bir kez daha bu köşeden söyleyelim. Umarız ikinci dalgayı yaşadığımız bu günlerde ne bir insanımıza virüs bulaşır ne de burnu kanar.