Güneydoğu Anadolu'nun Bisikletçileri Elazığ'da Buluşacak

Başak MERAL GÜNDÜZ/Türkiye Bisiklet Federasyonu Dar Bölge Bisiklet Yarışları'nın Elazığ ayağı 14-15 Eylül tarihlerinde Fırat Üniversitesi Mühendislik Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. 

Güneydoğu Anadolu'nun Bisikletçileri Elazığ'da Buluşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organizasyon, Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi ve Bisiklet Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği tarafından düzenlenecek. Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Siverek, Hakkari, Mardin ve Elazığ'dan dağ bisikleti sporcularının katılacağı yarışlar, Fırat Üniversitesi Mühendislik Kampüsü'nde bulunan 3 kilometrelik parkurda yapılacak. Büyük Erkek, Genç Erkek, Yıldız A Erkek, Yıldız B Erkek ve Bayan kategorilerinde toplam 70 sporcu pedal çevirecek. 14 Eylül Cumartesi günü yapılacak teknik toplantıda sporcu kayıtları ve teknik bilgilendirmeler yapılacak. 15 Eylül Pazar günü ise ilk yarışın başlangıç düdüğü 8:00'da çalınacak. Organizasyonda Elazığ'ın bisiklet hakemleri görev alacak. Dereceye giren sporculara Elazığ'ın önemli markaları tarafından sağlanan ödüller verilecek.

Elazığ Bisiklet Spor Kulübü ve Elazığ'a kayıtlı ferdi bisiklet sporcuları, bu yarışta mücadele edecekler. Sezon içerisinde birçok ulusal ve uluslararası yarışta mücadele eden Elazığ Bisiklet Spor Kulübü sporcuları, bu yarışta da ilimizin formasını taşıyacaklar.

Organizasyonun yapılacağı alanda ise çalışmalar devam ediyor. Sporcuların temiz bir çevrede pedal çevirebilmesi için Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğu tarafından gönüllü olarak çöp toplama etkinliği düzenlendi. Ayrıca parkurda sporcuların yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri teknik iniş ve tırmanışların hazırlanması ve gerekli işaretlemelerin yapılması işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun, 2019 yılının başında uygulamaya koyduğu Dar Bölge sistemi, her ilin sporcularının yarış açıklarını gidermeyi, iller arası sportif rekabeti arttırmayı, yerel sektörlerin sponsorluk bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. Elazığ, Federasyon tarafından oluşturulan 8 bölgeden, Güneydoğu Anadolu grubunda Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Siverek, Hakkari ve Mardin'le birlikte bulunuyor.