DEVLET, HUSUMET BESLEMEZ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Başsavcı Köse, 'Elazığ'da 250'ye yakın soruşturma var. Bu çok büyük bir rakam sayılmaz' dedi.

DEVLET, HUSUMET BESLEMEZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, FETÖ’nün faaliyetlerini tamamen bitirmediğine dikkat çekerek, “Bunla ilgili soruşturmalarımız var. Elazığ ölçeğinde de Gaybubet evleri olarak bilinen FETÖ mensuplarının tekrar gizli bir şekilde bir araya gelip toplandıkları örgütsel faaliyet gösterdikleri cezaevindeki kişilere ve onların yakınlarına maddi anlamda bir kısım destekte bulunduklarını dahil veriler var, bunlarla ilgili soruşturmalarımız devam ediyor ” dedi.

 

CİDDİ YOL KAT ETTİK

2016 yılında darbe teşebbüsü olduktan sonra FETÖ soruşturmalarında Savcılıklarda ciddi bir yığılma olduğunu söyleyen Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Şu anda ciddi yol kat ettik. Aradan üç yıl geçti, halen Elazığ’da 250’ye yakın soruşturma var. Bu çok büyük bir rakam sayılmaz” diye konuştu.

 

SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR 

Birçok nitelikli dosyanın karara bağlandığını ve şu an yeni yeni soruşturmaların da geldiğini söyleyen Köse, ”İtirafçıların beyanı ve  dijital materyallerin incelenmesi sonucu yeni bilgiler, ardışık aramaların çözümü yapıldıktan sonra savcılıklara intikal eden soruşturmalar devam ediyor.” dedi.

 

TERÖRLE MÜCADELE, UZUN SOLUKLU BİR MÜCADELEDİR

2016-2017’ye göre bayağı mesafe kat ettiklerine işaret eden Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, ”Çok sayıda dijital materyal gönderilince, dijital inceleme merkezlerinde kaliteli eleman az olması nedeniyle hızlı inceleme imkânı olmadı. Yığılmaya sebebiyet verdi. Delil gelmeyince mahkemeler karar veremiyor çünkü mahkemenin delilleri değerlendirmesi gerekiyor yasa gereği.  Elazığ ‘da dijital verilerin inceleme oran yüzde 90’ın üzerinde” dedi.

 

BELGE OLMADAN BİR KİŞİ HAKKINDA İŞLEM TESİS ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Terörle mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu söyleyen Köse, ”İki sene içinde bitti deseniz yanlış olur. Devlette devamlılık esastır ve devletin FETÖ terör örgütüne yönelik hassasiyeti devam ediyor. İlk başlardaki yoğunluk bittiği için çok daha sağlıklı soruşturmalar yapılıyor. Bu soruşturmaların zamanı uzun olabilir. Vatandaşlarımızın şunu bilmesi gerekir; FETÖ ile irtibatı bilinen kişiler dışarıda geziyor diye düşünebilirler hatta neden bunlara işlem yapılmıyor denebilir ancak adliye olarak hukuk penceresinden baktığımız için delil bilgi, belge olmadan bir kişi hakkında işlem tesis etmemiz mümkün değil” dedi.

FETÖ BİTMEDİ AMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, ”FETÖ’nün faaliyetlerini tamamen bitirmediğini biliyoruz. Bunla ilgili soruşturmalarımız var. Elazığ ölçeğinde de Gaybubet evleri olarak bilinen FETÖ mensuplarının tekrar gizli bir şekilde bir araya gelip toplandıkları, örgütsel faaliyet gösterdikleri cezaevindeki kişilere ve onların yakınlarına maddi anlamda bir kısım destekte bulunduklarına dair veriler var, bunlarla ilgili soruşturmalarımız devam ediyor. Bir kısmına operasyon yapıldı, bir kısmı için delil topluyoruz. Delillere ulaştığımız anda gerekli işlemler yapılacak. Terörle mücadele uzun soluklu bir iştir. Devlet bunla ilgili refleksi göstermeye devam edecektir” dedi.

DEVLET VATANDAŞINA HUSUMET BESLEMEZ

Başsavcı Köse, “Vatandaşımız, devlet ilk dönemde gösterilen gibi sert tedbirler almıyor gibi düşünebilir ama öyle değil işin aslı. Şu anda devlet daha sağduyulu, ayağı yere daha sağlam basacak şekilde işlem tesis ediyor” dedi.

DEVLET SUÇ İŞLEYENİN CEZASINI VERİR

Osman Köse, ”Biz teröre bulaşanlara işlem yapalım ama alakasız kişileri de mağdur etmememiz gerekiyor. Devlet suç işleyenin cezasını verir. Ama devlet vatandaşına karşı husumet beslemez. Biz çalışmalarımızı titiz bir şekilde yaparak terörle ilgisi olmayanları da ayıklayarak mağduriyete sebebiyet vermiyoruz. Bundan dolayı adli işlemler yavaş görünebilir ancak sağlıklısı da budur” dedi.