GÖK,''ECDADIMIZI RAHMET İLE ANIYORUM''

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri-Paramedik Dernediği (ATTDER) Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Timur Gök, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

GÖK,''ECDADIMIZI RAHMET İLE ANIYORUM''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gök,yaptığı  açıklamada,’’ 18 Mart 1915 günü Çanakkale’de Dünya’nın yenilmez donanması, Türk askeri karşısında yenilgiye uğramıştır. Dünya Türk milletinin bu zaferi karşısında şaşkınlık yaşamıştır.İnsanüstü fedakarlıklarla, millet ve bayrak sevgisinin örnekleriyle dolu bu zaferin kahramanları bizlere bıraktıkları manevi miraslarla gönlümüzde her daima yaşayacaklardır. 

Vatan topraklarımızı canları pahasına savunan ve “Çanakkale Geçilmez” dedirten bu millet’in evlatları, vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Çanakkale Zaferi Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destan olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un dediği gibi tarihe sığmayan bu kahramanlar milletimizin gönlünde daima var olacaktır. Bizler de her yıl 18 Mart’ta yüreğimiz titreyerek o destanın ruhunu yeniden anlamaya çalışıyor Çanakkale Zaferimizin 103’üncü yılını kutluyor, Vatan uğruna can veren ecdadımızı rahmetle anıyorum.’’